USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами

За ударами стоять військові 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії ПКС РФ
Ту-22М3
Джерело: wikipedia

Головне управління розвідки ідентифікувало особовий склад бомбардувальної авіації Росії, який причетний до обстрілів України крилатими ракетами. Про це йдеться в повідомленні ГУР МО.

Як з'ясували розвідники, за ударами стоять підрозділи 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії, які базуються на аеродромі "Енгельс" у Саратовській області.

Ці підрозділи, за даними Головного управління розвідки, причетні до ракетних ударів по цивільних об'єктах інфраструктури України.

До складу 22-ї дивізії входять 121-й і 52-й важкі бомбардувальні авіаційні полки:

121 ВБАП – в/ч 85927, аеродром базування "Енгельс" Саратовської області, стратегічні бомбардувальники Ту-95МС і Ту-160;
52 ВБАП – в/ч 33310, аеродром базування "Шайковка" Калузької області, дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Новини за темою: Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації

У ГУР зазначили, що встановили особовий склад дивізії, безпосередньо причетний до планування, організації та здійснення обстрілу території України крилатими ракетами повітряного базування Х-22/Х-32 (Ту-22М3) і Х-101/Х-555/Х-55 (Ту-95МС/Ту-160).

Усі імена військових злочинців розвідники публікують тут.

"Саме ці льотчики є відповідальними за численні жертви та руйнування в Україні внаслідок злочинного ракетного терору, який вони проводять з території РФ", – йдеться в повідомленні.

Раніше в Головному управлінні розвідки попереджали, що Росія планує провести ще кілька масованих ударів по українській енергетиці цієї весни. Однак запаси ракет окупантів виснажуються, тому їм знову буде потрібна пауза для накопичення.

Варто уточнити, що дальня авіація Росії регулярно завдає ударів по українській території. Для цього ворог найчастіше задіює бомбардувальники Ту-95МС, Ту-160 і Ту-22М3.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі