USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Миколаївська область уже не підтоплена, – голова ОВА

Мости, які пішли під воду, вистояли. Ними вже відкрито проїзд
Миколаїв
Джерело: Укрінформ

У Миколаївській області вода відступила, на території регіону не залишилося підтоплених будинків. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Із 375 будинків, які зазнали підтоплення, усі 375 уже не підтоплені. ДСНС працює щодо відкачування, там додаткові помпи, тобто в нас ситуація стабільна. Більше того, мости, які пішли під воду, вистояли. Ними вже відкрито проїзд. Я вважаю, що найближчим часом ситуація вирівняється, вода відступила, у нас там 50 см залишилося по Снігурівці, але це вже нижче критичної точки. Можна сказати, що Миколаївська область уже не підтоплена зовсім", – розповів Кім.

Ситуація у Миколаєві станом на обід 8 червня

Ситуація в Миколаєві залишається контрольованою, але рівень води майже дійшов до критичної позначки. На 8 червня підтоплення зафіксували в чотирьох районах, повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

Так, станом на 14:00 загальне підняття води становить +104 см.

Що в області

Невтішна ситуація і на Миколаївщині. Так, в області вже підтопленні 11 населених пунктів (включаючи обласний центр). У порівнянні з минулою добою кількість затоплених територій збільшилася вдвічі, зазначив очільник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

Новини за темою: В Україні почали будувати водогін до постраждалих через підрив Каховської ГЕС областей
 

"На сьогоднішній ранок вода дісталася вже 148 будинків, хоча лише вчора їх кількість сягала 6. Також за останню добу з 50 до 235 збільшилася кількість підтоплених городів", – розповів Кухта.

З будинків виїхало або евакуйовано 289 людей. Частина громадян, постраждалих від надзвичайної ситуації, перебувають у комунальних закладах територіальної громади.

Лише за останню добу, за словами Кухти, громада залишилась без чотирьох мостів: підтоплена пішохідна переправа біля Галаганівки, зруйновано міст на Єлизаветівку, також під водою знаходяться нещодавно зведені Василівський та Нововасилівський мости, тож проїзд ними неможливий.

Новини за темою: Підрив Каховської ГЕС: Дніпро нижче Запоріжжя перестане бути судноплавним, – Адміністрація судноплавства

До того ж через затоплення внаслідок знищення Каховської ГЕС у селі Василівка Миколаївській області є перші жертви – загинув 53-річний чоловік. Напередодні він відмовився від евакуації, повідомив начальник поліції Миколаївської області Сергій Шайхет.

Ситуація станом на 7 червня

Міський голова Олександр Сєнкевич розповів, що станом на ранок 7 червня внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС рівень води в акваторії Миколаєва піднявся на 58 см.

"Одразу заспокою містян. Критичною позначкою для Миколаєва є +105 см, але, за словами фахівців, сьогоднішні ранкові цифри є плюс-мінус піковими, тому надалі рівень води має спадати", – зазначив мер.

При цьому додав, що фахівці "ЕЛУ автодоріг" притопили понтонний міст, що веде на півострів Аляуди.

"Це потрібно для того, щоб зберегти саму переправу, адже з підняттям рівня води підіймається і сам міст, через що він може бути пошкоджений або й взагалі зірваний. Притопленим мостом все ще зможуть проходити пішки люди й проїжджати легкові автомобілі, але великогабаритний транспорт вже цього зробити не зможе, тому прошу водіїв не ризикувати", – сказав Сєнкевич.

Новини за темою: Зооволонтери зі всієї країни рятуватимуть тварин на Херсонщині: Куди звертатись і як допомогти

Станом на 15:00 рівень води піднявся на 77 см. За словами мера Миколаєва, помітне підняття води на пляжах Намиву, Корабельного району, мікрорайону Соляні, у яхт-клубі, на окремих ділянках Великої Коренихи, Широкої Балки.

А станом на 18:00 7 червня рівень води в акваторії Миколаєва піднявся до такого рівня, що потроху почав затоплювати окремі райони. Про це заявив міський голова Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, вода з Каховської ГЕС, яку 6 червня підірвали окупанти, продовжує прибувати на правий і лівий береги Херсонщини

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Читайте також:
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог
Ворог атакував Одещину та Миколаївщину: Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, на Миколаївщині є постраждалі Ворог атакував Одещину та Миколаївщину: Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, на Миколаївщині є постраждалі
Із Сектора Гази евакуювали 59 українців Із Сектора Гази евакуювали 59 українців