USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет

Предмет має назву "Моральні основи сімейного життя"
підручники в ТОТ
Підручники в школах ТОТ. Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росіяни на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) впровадили новий предмет у школі – моральні основи сімейного життя. Учнів нібито навчають російських цінностей, повідомляють в Центрі національного спротиву.

За інформацією центру, на уроках начебто акцентують на "російській духовності" й "традиціях" і що жінки, мовляв, мають народжувати й підкорятися чоловікам.

Натомість чоловіки повинні захищати батьківщину.

"Так формується патерн "взірцевої родини РФ", де чоловік має помирати у війнах, а жінка - народжувати нових солдатів. На цих уроках забувають говорити, що міжнародний злочинець Путін має купу позашлюбних дітей й кинув свою дружину в традиціях "російської родини". Пропаганда й промивання мізків дітям є злочином, тому кожен понесе відповідальність за ці діяння", - наголосили в Центрі.

Влада РФ хоче сформувати "російську ідентичність", нав'язуючи українським дітям свою ідеологію

Додамо, що в так званій "ЛНР" 1 травня заявили, що розробляють новий підручник, який викладає новітню історію т.о. Луганської області відповідно до російських стандартів освіти.

Однак за словами очільника Луганської ОВА, окупанти шукають кошти на друк нового підручника історії. І начебто окупаційна влада так званої "ЛНР" звернулася до росіян щодо виділення коштів на друк нового підручника історії "Молодої республіки".

Пропагандистське видання розробили на основі існуючих раніше із додаванням розділу про події останніх двох років. Якщо гроші надійдуть вчасно і не зникнуть, то вже з вересня матеріали за цим підручником зі спотвореним літописом Луганщини хочуть викладати в місцевих школах, пояснював Лисогор.

До того ж російська влада вже давно розробила цілу систему "перевиховання" викрадених з України дітей. І намагається сформувати в них "російську ідентичність". У РФ вважають їх "потенційними терористами", бо діти можуть почати протидіяти загарбникам.

А січні цього року Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію про становище дітей України. Порівняно з квітневою Резолюцією 2495 (2023 рік), цей документ містить додаткові положення на захист українських дітей – депортація дітей України становить воєнні злочини, злочини проти людяності та містить ознаки геноциду.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі