USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Ворог атакував Одещину та Миколаївщину: Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, на Миколаївщині є постраждалі

В частині Одеси зникло світло, введено екстрені відключення електроенергії
шахед дрон
Джерело: відкриті джерела

Цієї ночі окупанти вчергове атакували Одещину та Миколаївщину ударними безпілотниками. Є пошкодження енергетичної інфраструктури. На Миколаївщині через ворожу атаку поранення отримали 11 людей.

Одещина

Як повідомляють Сили оборони півдня України, перед атакою дронами з літака тактичної авіації з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, російські терористи випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П. Вона втратила бойову спроможність в повітрі.

"Далі ворог атакував кількома хвилями дронів типу Shahed-131/136 з акваторії Чорного моря. По чотири ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині", – йдеться у повідомленні.

За даними ДТЕК, окупанти пошкодили один із високовольтних енергооб'єктів НЕК "Укренерго". Через це без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси.

Наразі в Одесі та районі застосовуються екстрені відключення, не працює електротранспорт, обмежено споживання для промисловості.

Енергетикам вже вдалося відновити електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури.

Миколаївщина

Цієї ночі ворог запустив дрони і по Миколаївщині. Там силами та засобами протиповітряної оборони було знищено чотири БпЛА типу Shahed-131/136.

У Миколаєві уламки збитого дрона впали на територію приватного сектора та спричинили займання житлового будинку та двох легкових автомобілів. Пожежу вдалося оперативно ліквідувати, повідомили в Миколаївській обласній державній адміністрації.

"Поранень зазнали одинадцять людей. Дев’ятьом з них була надана медична допомога на місці, двоє осіб госпіталізовано. Також пошкоджено приватні будинки поруч", – додали в ОДА.

Також в Миколаївському районі внаслідок ворожої атаки БпЛА відбулось займання на території енергетичного об’єкту. Обійшлося без постраждалих.

Нагадаємо, російські окупанти в ніч на 24 березня завдали комбінованого повітряного удару по Україні. Ціллю ворога були енергооб'єкти. Наслідки атаки зафіксовано у Львівській області, Кривому Розі та на Київщині.

Також у ніч на п'ятницю, 22 березня, російська армія завдала масованого комбінованого удару по Україні. Метою ворога стали об'єкти енергетичної інфраструктури, зокрема, ДніпроГЕС – найбільша гідроелектростанція країни, в яку влучило вісім ракет.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України