USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві

Причиною вибухів могло бути необережне перевантаження боєприпасів
Наслідки вибуху у Миколаєві
Наслідки вибуху у Миколаєві
Джерело: ДБР

У Миколаєві під час вибухів на парковці загинули військові та травмувалися рятувальники. Тепер працівники ДБР розслідують кримінальне провадження щодо обставин інциденту та причин, які призвели до трагедії. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Що відомо про інцидент?

Напередодні, 24 квітня, в ДСНС України повідомили, що у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повторна детонація. Постраждали п'ять рятувальників.  

За справу взялися в ДБР

Як повідомили в Державному бюро розслідувань, під час вибуху були поранені не тільки рятувальники, а ще й загинули військові.

"За попередньою інформацією, 24 квітня 2024 року в Миколаєві на автомобільній парковці під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація", – розповіли у відомстві.

Внаслідок вибуху загинуло двоє бійців. Ще двоє зазнали поранень.

"Наразі ДБР відкрито кримінальне провадження за фактом порушень правил поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 414 КК України)", – йдеться у дописі. 

Досудове розслідування триває.

Раніше ми повідомляли, що під Одесою вибухнув автомобіль із представниками Української добровольчої армії. Зазначалося, що командування УДА вважає, що підрив авто – справа рук ворожої ДРГ.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації