USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Міноборони планує відмовитися від призову: Умєров підписав наказ про кадрову реформу

Передбачається, що в Україні буде створена "дієва система рекрутингу"
ЗСУ українські військові фронт боєприпаси артилерія_2

ЗСУ

Джерело: Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони України затвердило концепцію військової кадрової політики до 2028 року, яка передбачає відмову від призову. Про це поінформували в пресслужбі відомства.


"Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років – як під час дії воєнного стану, так і у мирний час. Очікувані результати: ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом. Строкову військову службу замінять інтенсивним військовим вишкілом громадян призовного віку", – йдеться в повідомленні.

Передбачається, що в Україні буде створена "дієва система рекрутингу".

У межах нової людиноцентричної політики міністерство хоче:

  • удосконалити електронну систему військового обліку;
  • автоматизувати й зацифрувати процеси управління персоналом;
  • змінити культуру взаємовідносин між командирами та підлеглими;
  • розширити співпрацю українських військових вишів із закордонними;
  • запровадити ефективну систему зарплат для військових та забезпечення їх житлом;
  • вдосконалити психологічне забезпечення;
  • створити умови до цивільного життя.

Раніше

Відмова від призову була запланована ще до початку повномасштабної війни. На початку 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ про перехід до основ професійної армії. Він передбачає запровадження тримісячного військового вишколу та скасування призову. Тоді очікувалося, що Україна може відмовитися від призову через два роки.

Новини за темою: Не мобілізація: У ЗСУ пояснили, як жінкам стати на облік

Указ Зеленського передбачав поступове збільшення ЗСУ на 100 тис. осіб і створення 20 додаткових бригад. А також збільшення строку служби контрактників та розроблення програми забезпечення військових житлом і перехід до основ професійної армії.

Планувалося, що служба у ЗСУ стане привабливою та цікавою професією, а армія – одним із найкращих роботодавців.

"Смарт-мобілізація"

Нещодавно стало відомо, що Міністерство оборони України та Міністерство цифрової трансформації готують "смарт-мобілізацію"Forbes дізнався подробиці реформи, що має на меті покращити результати призову.

Як працюватиме "смарт-мобілізація"

Людина, яка мобілізуватиметься до ЗСУ, зможе обрати собі спеціалізацію, яку вона захоче. У переліку будуть абсолютно всі військові професії, починаючи від водія, закінчуючи оператором дронів.

Мінцифри планує запустити проєкт для рот ударних БпЛА. Forbes уточню, що це частина реформи військкоматів Міноборони.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні хочуть спростити та довести до автоматизму процедуру оформлення статусу учасника бойових дій (УБД), а також внести низку змін до Реєстру військовозобов'язаних.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні