USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Маск розповів про своє бачення розвитку компанії з розробки штучного інтелекту xAI

Метою нової компанії мільярдера буде "зрозуміти Всесвіт"
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Медіамагнат Ілон Маск розповів про своє бачення розвитку компанії з розробки штучного інтелекту xAI. Товариство використовуватиме публічні твіти для навчання своїх моделей штучного інтелекту, а також може працювати з Tesla над програмним забезпеченням технології. Про це пише Reuters з посиланням на 90-хвилинний аудіочат у Twitter Spaces, де мільярдер вперше обговорив своє бачення розвитку компанії. 

Так, за словами гендиректора SpaceX і Tesla та власника Twitter, метою його нової компанії з розробки штучного інтелекту xAI буде "зрозуміти Всесвіт".

"Щодо питання про прагнення поглибити знання про Всесвіт, Маск пожартував, що місія xAI виглядатиме так: "Що в біса насправді відбувається?". Під час сеансу Spaces бізнесмен також розповів, що компанія тісно співпрацюватиме з Twitter і Tesla. Зокрема, xAI використовуватиме публічні твіти для навчання своїх моделей штучного інтелекту, а ще може працювати з Tesla над програмним забезпеченням технології", - інформує медіа.

На думку Маска, такі відносини мали б "взаємну вигоду" і могли б прискорити роботу Tesla над розробкою можливостей самостійного керування.

Водночас олігарх звинуватив усі компанії штучного інтелекту, які навчають свої моделі за допомогою даних Twitter, зауваживши, що це "незаконний спосіб".

Що відомо про нову компанію?

Нагадаємо, на сайті новоствореної компанії xAI зазначено, що її очолює Ілон Маск, та представлені члени команди.

Серед них — колишній інженер Google DeepMind Ігор Бабушкін; Тоні Ву та Крістіан Сегеді, які працювали в Google; Грег Янг, який раніше працював у Microsoft, та інші. Набір фахівців у xAI триває.

Ілон Маск у 2015 році був одним із співзасновників OpenAI, компанії, що представила у листопаді минулого року перший у світі чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Проте він вийшов зі складу ради директорів OpenAI у 2018 році.

Новини за темою: Twitter дозволить користувачам із платною підпискою публікувати двогодинні відео

До речі, соціальна мережа Twitter вийшла з добровільного кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє Bloomberg.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків