USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування

Супутникові системи для ізраїльської корпорації Gilat Satellite Networks виробляють в Ужгороді
Супутникові системи
Українські супутникові системи можуть бути в руках російської армії
Джерело: Слідство. Інфо

Російська армія може використовувати системи супутникового інтернет-звʼязку, які виробляють в Ужгороді. Про це йдеться у розслідуванні "Слідства.Інфо".

У розпорядженні журналістів опинилися митні дані за 2023 рік. Стало відомо, що за цей час в Росію було ввезено близько 22 тис. систем супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge на суму близько 5 млн доларів. Це в шість разів більше, ніж протягом 2022-го.

Супутникові системи для ізраїльської корпорації Gilat Satellite Networks виробляють в Ужгороді. Цим займається завод американської аутсорсингової компанії Jabil Circuit. У російських медіа регулярно зʼявляються свідчення про передачу систем Gilat SkyEdge на фронт.

"Gilat SkyEdge масово імпортуються в Росію і можуть допомагати російським військовим виконувати поставлені задачі, а отже окуповувати території України", – наголошує "Слідство.Інфо".

Водночас керівник санкційного напрямку проєкту Trap Agressor Роман Стеблівський у коментарі розслідувачам заявив, що запровадити санкції щодо такого бізнесу, як Gilat, складно, адже для цього потрібні "дуже чіткі докази не просто використання їх продукції військовими, а використання у війні проти України".

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат