USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ілон Маск взявся досліджувати штучний інтелект: Запустив кампанію xAI

Жодних подробиць про діяльність компанії поки що немає
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Медіамагнат Ілон Маск офіційно оголосив про запуск xAI - власної компанії з досліджень штучного інтелекту. Її мета - "зрозуміти справжню природу Всесвіту", написав олігарх у Twitter, де вже зʼявився верифікований акаунт компанії.

Жодних подробиць про діяльність компанії поки що немає. Деталями команда пообіцяла поділитися 14 липня під час аудіоефіру у Twitter. Наразі на сайті xAI можна лише ознайомитися з командою компанії.

"Команду очолює Маск, а у штаті - вихідці з компаній DeepMind (належить Alphabet), OpenAI (відома ChatGPT), Google Research, Microsoft Research, Twitter і Tesla. Більшість з них мали досвід роботи у сфері штучного інтелекту. Набір у xAI триває", - йдеться на сайті.

Джерело: скріншот

Разом з тим компанія не повʼязана з X Corp, до якої входить Twitter, але "тісно співпрацюватиме" з соцмережею. Про те, що Маск створює нову компанію штучного інтелекту, стало відомо ще у квітні - про це дізналися медіа.

Раніше

Нещодавно Маск потрапив у скандал через ліміти на перегляд постів в Twitter.

Мільярдер звинувачує в нових обмеженнях Twitter компанії, які збирають "великі обсяги даних" для навчання мовних моделей штучного інтелекту.

Новини за темою: Twitter дозволить користувачам із платною підпискою публікувати двогодинні відео

Масове скорочення робочих місць, здійснене Ілоном Маском у Twitter, включно зі звільненнями в брюссельському офісі компанії, викликало занепокоєння щодо здатності компанії здійснити необхідні зміни, щоб відповідати нормам ЄС.

Крім того, власник Twitter Ілон Маск нещодавно знайшов нового генерального директора сервісу мікроблогів – ним стала Лінда Яккаріно.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків