USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кім Чен Ин наказав військовим прискорити підготовку до війни

Глава КНДР пояснює це потребою протистояти "безпрецедентним конфронтаційним крокам США"
Кім Чен Ин
Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав своїй армії, промисловості боєприпасів і сектору ядерної зброї прискорити підготовку до війни. Глава КНДР мотивує таке рішення потребою протистояти "безпрецедентним конфронтаційним крокам Сполучених Штатів Америки", пише Reuters.

"Кім поставив бойові завдання для Народної армії та промисловості боєприпасів, ядерної зброї та секторів цивільної оборони для подальшого прискорення підготовки до війни", – йдеться в дописі.

За словами Кіма, Пхеньян розширить стратегічне співробітництво з "антиімперіалістичними незалежними" країнами.

"Північна Корея поглиблює зв’язки з Росією, оскільки США звинувачують Пхеньян у постачанні військового обладнання Москві для використання у війні з Україною. Тоді ж як РФ надає технічну підтримку, щоб допомогти Північній Кореї розширити свій військовий потенціал", – вказує видання.

Кім Чен Ин також окреслив економічні цілі на новий рік, назвавши його "вирішальним роком" для виконання п'ятирічного плану розвитку країни.

Новини за темою: "Мертвий" порт у КНДР недалеко від кордону із РФ повернувся до життя. Кораблі постачають зброю, – Bloomberg

Північна Корея запустила другу балістичну ракету і "передала вітання" США

Північна Корея 18 грудня запустила балістичну ракету дальнього радіуса дії. Це був другий ракетний запуск за 12 годин, коли Пхеньян засудив демонстрацію сили під керівництвом США.

За повідомленням Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракету запустили з району поблизу столиці – Пхеньяна в напрямку моря біля східного узбережжя Північної Кореї.

Міністерство оборони Японії також заявило, що КНДР запустила, "як видається, балістичну ракету", а її берегова охорона уточнила, що ракета впала в море на захід від Хоккайдо приблизно через годину після запуску.

Новини за темою: Південна Корея має докази, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України

Нагадаємо, Північна Корея заявила, що вивела на орбіту перший супутник-шпигун. Така ініціатива викликала міжнародне засудження з боку Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Аналітики вважають, що супутникова система може надати Пхеньяну першу можливість віддалено стежити за військами США, Південної Кореї та Японії.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає
За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка За 2 місяці Росія скинула 20 авіабомб на Бєлгород і область, - британська розвідка