USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Північна Корея запустила другу балістичну ракету і "передала вітання" США

На фоні цього прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда скликає засідання Ради національної безпеки
КНДР ракета

КНДР запустила балістичну ракету. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Північна Корея 18 грудня запустила балістичну ракету дальнього радіусу дії. Про це пише Reuters з посиланням на південнокорейських військових.

Зазначається, що КНДР запустила в понеділок балістичну ракету дальнього радіусу дії, повідомляють військові Південної Кореї. Це вже другий ракетний запуск за 12 годин, коли Пхеньян засудив демонстрацію сили під керівництвом США.

За повідомленням Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракету запустили з району поблизу столиці – Пхеньяна в напрямку моря біля східного узбережжя Північної Кореї. Міністерство оборони Японії також заявило, що КНДР запустила, "як видається, балістичну ракету", а її берегова охорона уточнила, що ракета впала в море на захід від Хоккайдо приблизно через годину після запуску.

Японська телерадіокомпанія NHK, посилаючись на Міністерство оборони Японії, повідомила, що це могла бути ракета дальнього радіусу дії. Зазначається, що міжнародний аеропорт, який обслуговує Пхеньян, є місцем, звідки Північна Корея раніше запускала міжконтинентальні балістичні ракети, і, як підозрюють, є також місцем розташування заводу зі збирання ракет.

Минулого тижня заступник радника з національної безпеки Південної Кореї заявив, що КНДР, можливо, готується до запуску міжконтинентальної балістичної ракети цього місяця, відмовившись надати будь-які подробиці.

"Запуск ракети в понеділок відбувся після того, як у неділю ввечері Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності, яка пролетіла близько 570 км (350 миль) від району поблизу Пхеньяна і впала в океан. Після цього запуску КНДР виступила з палкою заявою, в якій засудила Сполучені Штати за організацію того, що вона назвала "підготовкою до ядерної війни", в тому числі за прибуття атомного підводного човна до Південної Кореї в неділю", – пише видання.

Новини за темою: Південна Корея має докази, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України

Що цьому передувало

17 грудня, в 12-ту річницю смерті лідера Кім Чен Іра, Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності в напрямку Східного моря.

Це могла бути міжконтинентальна балістична ракета (МБР), оскільки перший заступник радника з питань національної безпеки Південної Кореї Кім Те Хьо заявив кількома днями раніше, що КНДР може запустити МБР протягом грудня цього року.

Об'єднаний комітет начальників штабів повідомив, що Північна Корея запустила ракету малої дальності із Пхеньяна або поблизу нього близько 22:38 і вона пролетіла близько 570 кілометрів, перш ніж впала в Східне море.

Нагадаємо, Північна Корея заявила, що вивела на орбіту перший супутник-шпигун. Така ініціатива викликала міжнародне засудження з боку Сполучених Штатів та їхніх союзників. Аналітики вважають, що супутникова система може надати Пхеньяну першу можливість віддалено стежити за військами США, Південної Кореї та Японії.

Теги: КНДР
Читайте також:
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі
КНДР відправила Росії вже півтора мільйона боєприпасів, – ГУР КНДР відправила Росії вже півтора мільйона боєприпасів, – ГУР
Росія б’є по Україні ракетами з КНДР: СБУ навела докази Росія б’є по Україні ракетами з КНДР: СБУ навела докази
Росія випустила по Україні щонайменше 24 північнокорейські ракети, - генпрокурор Росія випустила по Україні щонайменше 24 північнокорейські ракети, - генпрокурор