USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Мертвий" порт у КНДР недалеко від кордону із РФ повернувся до життя. Кораблі постачають зброю, – Bloomberg

У північнокорейському порту Наджін останніми місяцями зафіксовано особливу активність
Північна Корея
Джерело: відкриті джерела

Раніше бездіяльний північнокорейський порт недалеко від кордону з Росією повернувся до життя. Через нього окупантам можуть постачати зброю для війни проти України, пише Bloomberg.

Супутникові знімки порту Наджін, зроблені з жовтня по грудень, показують безперервний потік суден на об'єкті, сотні морських контейнерів завантажуються і розвантажуються, а залізничні вагони готові до перевезення товарів.

Видання зазначає, що активність, схоже, активізувалася з початку жовтня, коли Сполучені Штати звинуватили Північну Корею у відправленні боєприпасів до Росії. Білий дім надав зображення, на яких, за його словами, видно, що зброю пізніше доставили за тисячі миль на склад у російському місті Тихорецьк для використання в Україні.

Джерело: Bloomberg

Новини за темою: Південна Корея має докази, що Росія використовує озброєння з КНДР у війні проти України

Потік боєприпасів, який, за даними США і Південної Кореї, охоплює сотні тисяч артилерійських снарядів, може стати набагато значнішим, оскільки розбіжності в Конгресі Сполучених Штатів Америки і Європейському Союзі щодо військової допомоги загрожують спроможності Києва відбити вторгнення президента Росії Володимира Путіна.

"Рішення Пхеньяна про масштабні поставки боєприпасів ще раз підкреслює серйозну загрозу, яку Північна Корея представляє для міжнародної безпеки, цього разу розпалюючи пожежу на європейській землі, яка вже коштувала життя десяткам тисяч українців і поглинула десятки мільярдів доларів західної військової підтримки", – йдеться в доповіді Королівського інституту об'єднаних служб, британського аналітичного центру з питань безпеки.

Супутникові знімки, незважаючи на заперечення КНДР у постачанні зброї РФ, показують, що, зокрема, від 9 грудня російський контейнеровоз "Ангара", на якого накладено санкції США, розвантажується в порту Наджіна, в той час як контейнери з Північної Кореї очікують навантаження на сусідньому причалі.

Джерело: Bloomberg

Така кількість рейсів туди і назад і переданих контейнерів передбачає значний і триваючий обмін, можливо, включно зі зброєю та іншими військовими матеріалами.

Нагадаємо, ще у вересні цього року керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що Північна Корея вже півтора місяця постачає Росії озброєння.

Ще раніше The New York Times писало, що Чен Ин на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним мав обговорити питання збільшення постачання Росії озброєння для війни з Україною. 

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW