USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Ізраїльська компанія розробила новітню систему перехоплення гіперзвукових ракет

Компанія не називає термінів готовності ракети до використання, але заявляє, що перші випробувальні польоти проведе найближчим часом
Антигіперзвукова ракета Sky Sonic
Антигіперзвукова ракета Sky Sonic
Джерело: Rafael

Ізраїльська оборонна компанія Rafael заявила про створення першої в історії системи гіперзвукового перехоплення Sky Sonic. Про це передає The Times of Israel.

Sky Sonic, яку розробляли впродовж трьох років, представлять на Паризькому авіасалоні на тлі нещодавньої заяви Ірану про створення гіперзвукової ракети. Представники Rafael заявили про отримання дозволу від Міністерства оборони на демонстрацію системи.

Свою розробку компанія називає "великим технологічним стрибком у гіперзвуковій протиракетній обороні".

"Розроблений з винятковою маневреністю та високошвидкісними можливостями, Sky Sonic з неперевершеною точністю та непомітністю ефективно нейтралізує гіперзвукові ракети, які рухаються зі швидкістю, що у п'ять разів перевищує швидкість звуку", – стверджує Rafael.

Компанія не називає термінів готовності ракети до використання, але заявляє, що перші випробувальні польоти проведе найближчим часом.

Очільник Rafael зазначив, що боротися з гіперзвуковими ракетами технічно може і система протиповітряної оборони середньої дальності David Sling, яку вже використовують ізраїльські військові, але нова система розроблена спеціально для протидії цій загрозі.

Система Sky Sonic має на меті перехоплювати гіперзвукові загрози в діапазоні висоти 20–70 км, де ворожа ракета, ймовірно, маневруватиме, щоб уникнути збиття засобами ППО. Представники Rafael стверджують, що інтерес до Sky Sonic виявили США.

Rafael є одним із провідних ізраїльських військових підрядників, який допомагає розробляти у тому числі систему протиповітряної оборони малої дальності "Залізний купол" і високоточну ракету Spike.

Крім того, зараз також розробляється потужна лазерна система перехоплення "Залізний промінь".

Ізраїль випробував морську версію "Залізного купола"

Джерело: відкриті джерела

Ізраїль успішно випробував морську версію "Залізного купола"

У травні в Ізраїлі провели серію випробувань морської версії системи протиракетної оборони "Залізний купол". Про це інформує пресслужба Збройних сил Ізраїлю (ЦАХАЛ).

У рамках випробувань проводилися пуски ракет по навчальних цілях з ракетного корвета "Маген" класу Sa’ar 6. Система "Залізний купол" успішно виявила та знищила всі дрони та крилаті ракети, розповіли в ЦАХАЛ.

"У серії експериментів було випробувано низку сценаріїв, що імітують існуючі та майбутні загрози, з якими кораблі ППО можуть зіткнутися в ході конфлікту, такі як ракети, крилаті ракети та БПЛА", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: На саміті НАТО у Вільнюсі Україна отримає алгоритм вступу до альянсу, – Міноборони

Військові заявили, що останні випробування були направлені на тестування нових технологій, а морська версія "Залізного купола" є значним кроком, який забезпечує перевагу на морі та дає додаткові оперативні можливості. 

Що відомо про "Залізний купол" та його морську версію

Варто зазначити, що "Залізний купол" (Iron Dome) – це пересувна система протиракетної оборони, розроблена ізраїльським підприємством Rafael Advanced Defense Systems.

Морська версія цієї установки C-Dome вперше була випробувала у листопаді минулого року. 

Кораблі, оснащені цією системою, будуть охороняти стратегічну інфраструктуру Ізраїля. Йдеться про бурові газові установки, судноплавні шляхи, якими надходить 98% ізраїльського імпорту.

Армія Ізраїлю повідомила, що C-Dome було встановлено на кораблях класу Sa'ar 6.

Конфлікт Ізраїлю та Палестини

Ізраїль 11 травня продовжив завдавати ракетних ударів по сектору Газа, де базуються радикали "Ісламського джихаду". Унаслідок військової операції було знищено одного з командирів палестинської збройної організації.

Так, напередодні бойовики "Ісламського джихаду" випустили понад 400 ракет по Ізраїлю. Близько 95% повітряних цілей перехопив "Залізний купол". Однак частина з них все ж впала на території країни.

Читайте також:
Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму