USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених

Удар прийшов по базі відпочинку, куди вороги вгатили повторно
обстріл Харківщини_1
Обстріл Харківщини. 19 травня 2024 р.
Джерело: Харківська обласна прокуратура

Вранці окупанти обстріляли Малоданилівську громаду на Харківщині. Серед п'ятьох загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про 16-х поранених, повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Близько 11:00 росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку у с. Черкаська Лозова Малоданилівської ОТГ. А приблизно через 10 хвилин повторно вдарила ракетою по тому ж місцю.

"Пʼять людей загинули, серед них четверо цивільних чоловіків та жінка, яка перебувала на сьомому місяці вагітності. Шістнадцять осіб отримали поранення, серед яких працівник поліції та фельдшер швидкої допомоги, які приїхали на допомогу людям після першого удару. Також легкі тілесні ушкодження отримала 8-річна дівчинка", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, додають у прокуратурі, ворог атакував населений пункт двома ракетами "Іскандер-М" з території Бєлгородської області РФ.

Водночас глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що серед поранених - дев'ятеро людей у важкому стані.

Згодом очільник області зазначив, що росіяни вдарили й по Куп’янському району.

Унаслідок обстрілу з РСЗВ с. Новоосинове та с. Ківшарівка крім загиблих трьох цивільних чоловіків і двох жінок, є й дев’ять поранених.

Обстановка на Харківщині

Тим часом аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські війська, ймовірно, готуються до другого етапу своєї наступальної операції на півночі Харківської області.

І кажуть, що друга хвиля тактичних атак - це не те саме, що друга фаза операції, і російським силам, можливо, доведеться провести кілька "хвиль" тактичних атак для досягнення мети будь-якого конкретного етапу наступальної операції на півночі Харківської області.

Також в ISW кажуть, що російські війська досі задіяли лише обмежену кількість підготовлених сил, які Росія тримає в Бєлгородській, Курській і Брянській областях, для наступальних операцій у цьому районі.

Новини за темою: "Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський

Слід нагадати, що наступ росіян на Харківському напрямку триває вже понад тиждень. За цей час окупантам вдалося захопити кілька прикордонних сіл, які з початку війни перебувають у сірій зоні.

Проте, за словами президента України Володимира Зеленського, російські війська в межах наступу на Харківську область не дійшли до основних ліній оборони.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку