USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Ізраїль продовжує завдавати ударів по сектору Газа: Що потрібно знати про загострення конфлікту

Військові Ізраїлю вранці в четвер ліквідували командира "Ісламського джихаду"
Обстріл Ізраїлю
Обстріл Ізраїлю, 6 квітня 2023 року
Джерело: AP photo

Ізраїль 11 травня продовжив завдавати ракетних ударів по сектору Газа, де базуються радикали "Ісламського джихаду". Унаслідок військової операції було знищено одного з командирів палестинської збройної організації. Про це повідомляє Times of Israel.

Так, напередодні бойовики "Ісламського джихаду" випустили понад 400 ракет по Ізраїлю. Близько 95% повітряних цілей перехопив "Залізний купол". Однак частина з них все ж впали на території країни.

У мережі публікуються відео з пасажирського літака над Ізраїлем. На ньому зображено момент перехоплення ракет "Залізним куполом".

У відповідь на цю зухвалу атаку Єрусалим провів свою операцію, завдавши ударів по центрах управління противника. Щонайменше 24 палестинців було вбито внаслідок найсильнішої ескалації на території сектора за останні місяці.

За інформацією дипломатів, Ізраїль перебуває в "прямому і непрямому контакті" з арабськими країнами, щоб заспокоїти ситуацію в Газі і домогтися припинення вогню.

Водночас представник Міноборони Ізраїлю наголосив, що Єрусалим не давав зобов'язання "зупинити цілеспрямовані вбивства терористів". Таким чином, він дав зрозуміти, що точкові удари по пунктах управління противника триватимуть.

Крім того, глава Міноборони країни Йоав Галлант доручив військовим та іншим службам безпеки підготувати "серію додаткових операцій" проти сектору Газа і бути готовими до збільшення дальності ракетного обстрілу.

Нагадаємо, 7 квітня Збройні сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що завдали ударів по двох підприємствах із виробництва зброї, які належать палестинському угрупованню ХАМАС, після чого країну обстріляли найпотужнішим обстрілом із Лівану з часів війни 2006 року.

Читайте також:
Останні ракетні обстріли України мають багатовекторний характер Останні ракетні обстріли України мають багатовекторний характер
Росія вдруге запустила по Києву Росія вдруге запустила по Києву "Циркон": Цю гіперзвукову ракету вважають кращою за "Кинджал"
Атака на столицю: У КМВА пояснили, чому уламки двох ракет розлетілися по шістьох районах Атака на столицю: У КМВА пояснили, чому уламки двох ракет розлетілися по шістьох районах
На відновлення ДніпроГЕС потрібні роки, – глава Укргідроенерго На відновлення ДніпроГЕС потрібні роки, – глава Укргідроенерго