USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ

Уночі жителі окупованого Криму повідомляли про потужні вибухи на півострові
тральщик РФ  266-М
Джерело: відкриті джерела

Сили оборони України в ніч проти 19 травня знищили морський тральщик Чорономорського флоту РФ проєкту 266-М "Ковровец". Про це повідомили Військово-морські сили ЗСУ.

Варто зазначити, що протягом минулої ночі окупаційна "влада" скаржилася на ракетну атаку по тимчасово окупованому Кримському півострову.

"Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик ЧФ РФ проєкту 266-М "Ковровец". Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами продовжують наближати нас до Перемоги", - йдеться у повідомленні ВМС.

Варто зазначити, що протягом минулої ночі окупаційна "влада" скаржилася на ракетну атаку по тимчасово окупованому Кримському півострову.

За даними Генштабу ЗСУ, за більш ніж два роки війни Україні вдалося знищити або пошкодити 26 військових російських кораблів і катерів. Також на рахунку ЗСУ є одна потоплена субмарина.

Новини за темою: ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму

Які функції виконував тральщик "Ковровець"?

"Ковровец" - це морський тральщик проєкту 266М, шифр "Аквамарин-М", призначений для проводки за тралами кораблів і суден, розвідувального і контрольного тралення, прокладання фарватерів у мінних полях, участі в мінних постановках у дальній зоні від своїх баз.

Тральщик стояв на озброєнні Чорноморського флоту Росії 1974 року. Спочатку ходив у море під ім'ям "Курський комсомолець", потім - "Наводчик", а вже 1999 року йому дали нинішнє ім'я.

Одним із головних завдань цього корабля є протимінне забезпечення судноплавства.

Щодо характеристик, то корабель має довжину 61 м, ширину - 10,2 м. На його борту можуть перебувати РЛС загального виявлення МР-302 "Рубка", 2 НРЛС "Дон-Д", ЗРК "Стріла-2" та інші види зброї.

Варто нагадати, що в березні ЗСУ пошкодили розвідувальний корабель ЧФ РФ "Іван Хурс" - перший серійний і один із двох кораблів проекту 18280. До завдань корабля входить забезпечення зв'язку та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону