USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Фінляндія продовжила закриття кордону з Росією до лютого

Попередньо, кордони будуть закриті до 11 лютого
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Уряд Фінляндії ухвалив рішення продовжити закриття кордонів із Росією ще на місяць – до 11 лютого. Про це заявила міністр внутрішніх справ країни Марі Рантанен, повідомляє Yle.

"Національна безпека є найважливішим питанням для Фінляндії", – сказала вона, пояснюючи ухвалене рішення.

При цьому глава відомства додала, що причини рішення про закриття кордону залишаються незмінними і зміни ситуації не передбачається.

Нагадаємо, у листопаді уряд Фінляндії прийняв рішення повністю закрити кордон із Росією до грудня 2023 року. Тоді державна рада постановила тимчасово закрити усі пункти перетину східного кордону. І зосередити прийом заяв про надання притулку в зазначений період в аеропортах і пунктах перетину кордону по воді.

Новини за темою: Росія вербує затриманих на фінському кордоні мігрантів на війну проти України, – ISW

При цьому прем’єр-міністр країни Петтері Орпо тоді казав, що закриття кордону має тимчасовий характер і зумовлено безпековою ситуацією. У такий спосіб Фінляндія хоче взяти під контроль спроби гібридного впливу з боку РФ.

Також у вересні 2023-го фіни заборонили в’їзд на свою територію легкових автомобілів із російськими номерами. Авто, які вже є на території країни, мають бути вивезені упродовж шести місяців.

Крім того, ми раніше писали, що уряд Фінляндії готується заборонити імпорт російського зрідженого газу (LNG) до країни з наступного року. Гельсінкі не планують очікувати, доки він підпаде під відповідні санкції з боку Європейського Союзу.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам