USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Фінляндія забороняє в'їзд в країну автомобілям із російськими номерами

Обмеження набуває чинності в ніч з п'ятниці, 15 вересня, на суботу, 16 вересня о 00:00
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Уряд Фінляндії забороняє в’їзд легковим автомобілям із російськими номерами. Такі обмеження наберуть чинності сьогодні опівночі. Авто, які вже є на території країни, мають бути вивезені упродовж шести місяців. Про це повідомляє національна телерадіомовна компанія Фінляндії Yle.

"У майбутньому тільки громадянин ЄС, який постійно проживає в Росії, або член його сім'ї, дипломат або особа, яка з ним схожа, або з гуманітарних міркувань можуть привезти автомобіль, зареєстрований в Росії, до Фінляндії", – цитують у виданні міністерку закордонних справ Еліну Валтонен.

Зазначається також, що легкові автомобілі з російськими номерами повинні бути вивезені з Фінляндії протягом шести місяців, тобто до 16 березня 2024 року.

У виданні наголошують, що, за словами керівника департаменту митного контролю Самі Ракшита, заборона поширюється на транспортні засоби, які прибувають з Норвегії.

"Заборона поширюється на прибуття в регіон ЄС, і в цьому випадку під заборону потрапляють також автомобілі з російською реєстрацією, які прибувають до Фінляндії з Норвегії", – уточнює Ракшит.

На сайті уряду країни наголошують, що Фінляндія повністю дотримуватиметься санкцій, запроваджених через агресивну війну Росії проти України.

"Фінляндія приділяє увагу ефективності правозастосування та запобіганню ухилення від санкцій. З точки зору ухилення від санкцій, особливий тиск здійснюється на прикордонні держави, які мають активізувати спільні дії щодо недопущення ухилення від санкцій. Фінляндія вважає важливим, щоб країни – члени Європейського Союзу, особливо прикордонні країни, мали єдине тлумачення правил санкцій", – йдеться у повідомленні.

Для довідки

Фінляндія стала четвертою країною ЄС, яка заборонила в’їзд російським легковим авто. Подібне рішення цього тижня ухвалили Естонія, Латвія та Литва, йдеться у матеріалі.

Раніше ми писали, що Єврокомісія підтвердила, що громадянам Росії заборонений в'їзд до країн Євросоюзу на легкових автомобілях, зареєстрованих у РФ. Через санкції це розцінюється як заборонений імпорт, тому транспорт підпадає під конфіскацію. Також росіянам заборонено ввозити з собою косметику, ноутбуки, телефони, дорогоцінне каміння та інші речі. 

Читайте також:
Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть
РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах РФ планує диверсії по всій Європі, – джерела у спецслужбах
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну