USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Фінляндія повністю закриє кордон із Росією на два тижні

Закриття кордону має тимчасовий характер і зумовлено безпековою ситуацією
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Фінляндія повністю закриє кордон із Росією на період із 30 листопада до 13 грудня. Про це заявив прем’єр-міністр Петтері Орпо, пише Yle.

За словами чиновника, закриття кордону має тимчасовий характер і зумовлено безпековою ситуацією. У такий спосіб країна хоче взяти під контроль спроби гібридного впливу з боку РФ.

"Це організована діяльність. Росія стала причиною ситуації, що склалася, і вона може покласти їй край", – уточнив Орпо.

Також міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен повідомила, що державна рада постановила тимчасово закрити усі пункти перетину східного кордону. І зосередити прийом заяв про надання притулку в зазначений період в аеропортах і пунктах перетину кордону по воді.

Водночас рішення не стосуватиметься залізничного пункту "Вайніккала", через який йдуть вантажоперевезення.

Новини за темою: З міркувань безпеки: Фінляндія почала блокувати продаж нерухомості росіянам

Представники влади в обґрунтуванні закриття кордону із РФ посилаються на рішення конституційного комітету парламенту.

Раніше

Днями політик говорив, що Фінляндія має 1300-кілометровий кордон із Росією, який необгороджений.

"Сухопутний кордон відкритий як такий, але прикордонні пункти можуть бути закриті за необхідності відповідно до статті 16 Закону про прикордонну охорону", – додавав Орпо.

Ще зазначив, що прохання про надання притулку можна подати в аеропорту "Гельсінкі-Вантаа" або в портах, але не на східному кордоні.

У виданні нагадали, що закон про прикордонну охорону у країні реформували влітку 2022 року.

Нагадаємо, раніше Фінляндія вирішила закрити сім пунктів пропуску на кордоні з Росією. Тоді зазначалося, що працюватиме лише один – "Рая-Йоосепі". Таке рішення було зумовлено зростанням кількості нелегальних мігрантів.

Новини за темою: Фінляндія забороняє в'їзд в країну автомобілям із російськими номерами
Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму