USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Еммі" офіційно перенесли на січень 2024 року: Страйки акторів і сценаристів тривають

Перенесення церемонії на січень – це перший випадок, коли "Еммі" змінює дату проведення з 2001 року
Еммі
"Еммі"
Джерело: відкриті джерела

Оскільки в Сполучених Штатах Америки тривають страйки профспілок сценаристів та акторів (WGA та SAG-AFTRA, – ред.), церемонію вручення премії "Еммі" офіційно перенесли на січень. Вручення телепремії відбудеться 15 січня 2024 року в День Мартіна Лютера Кінга-молодшого, пише видання Variety.

Телеканал Fox, який транслюватиме премію, і Телеакадемія обрали День Мартіна Лютера Кінга-молодшого, тому що свято полегшує проведення цілоденного заходу, який не припадає на вихідні.

"Ще одна причина – щоб уникнути футбольного розкладу вихідних, хоча трансляція все одно б конкурувала з понеділковим нічним футболом. Тепер же вона виграє від промоції під час висвітлення недільного матчу НФЛ на телеканалі Fox", – йдеться у повідомленні.

Перенесення церемонії на січень – це перший випадок, коли "Еммі" змінює дату проведення з 2001 року, коли церемонію двічі переносили через терористичні атаки 11 вересня і військові дії США в Афганістані. Тоді трансляція "Еммі" відбулася в меншому приміщенні (нині зруйнованому театрі Шуберта в Сенчурі-Сіті, – ред.).

Дата 15 січня також майже збігається з найпершою датою, коли відбулася церемонія вручення "Еммі" – 25 січня 1949 року.

Що відомо про церемонію "Еммі-2023"

"Еммі" (Emmy Award, – ред.) – американська телевізійна нагорода, яку ще називають телевізійним аналогом премії "Оскар". Зараз її вручають у 463 номінаціях.

Лідером в акторських номінаціях став сатирично-драматичний серіал "Спадкоємці" – їх назбиралось аж 27. Другу та третю сходинки в цьому рейтингу посіли серіали "Останні з нас" (24 номінації) та "Білий лотос" (23 номінації).

Серед номінантів опинилось інтерв'ю ведучого та коміка Девіда Леттермана з президентом України Володимиром Зеленським, яке проводили у київській підземці. Епізод шоу "Мого наступного гостя не треба представляти" потрапив у номінацію "Найкращий документальний серіал чи спеціальний випуск".

Чому страйкує кіноіндустрія

У середині липня голлівудські актори уперше за 40 років вийшли на страйк і вперше за 60 років страйкують разом зі сценаристами.

Актори страйкують не лише задля підвищення зарплат, а й щодо використання штучного інтелекту у фільмах та серіалах. За словами Кребтрі-Ірландії, актори стикаються із реальною загрозою їхньому існуванню через використання генеративних технологій.

Генеральний директор Disney Боб Айгер заявив, що страйк "дуже руйнівний вплив на всю галузь". SAG-AFTRA представляє понад 160 000 кіноакторів, журналістів, дикторів, провідних та каскадерів. Страйк зачіпає лише 65 тисяч профспілкових акторів з теле- та кіновиробництва, які переважною більшістю голосів проголосували за дозвіл своїм лідерам оголосити страйк.

Бродвейські актори зазначили у своїй заяві, що вони "солідарні" із працівниками SAG-AFTRA.

Кіностудії вже почали переформатовувати свої календарі, а якщо страйки затягнуться, то великі кінорелізи можуть бути відкладені.

Новини за темою: "Навальний" vs "Будинок зі скалок": Чому "Оскар" віддали фільму про Росію, а не про Україну
Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі