USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ДБР оголосило у розшук "близького родича" львівського бізнесмена Гринкевича

Наразі відомо, що кордон він офіційно не перетинав
Гринкевичі
Гринкевичі
Джерело: відкриті джерела

Державне бюро розслідувань оголосило у розшук "близького родича" львівського бізнесмена Гринкевича. Про це в ефірі телемарафону повідомила радниця ДБР Тетяна Сапьян.

У відомстві нагадали, що Бюро викрило організовану групу на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Вони завдали державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень. Вчора п'яти членам угруповання було повідомлено про підозру та затримано, однак один з них досі переховується.

Тетяна Сапьян не назвала імені фігуранта, але, ймовірно, йдеться про сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – Романа.

"Вчора проводилися низка невідкладних обшуків, щоб знайти й затримати членів злочинного угруповання, в тому числі родича львівського бізнесмена. На жаль, його поки не знайшли, але підозра в шахрайстві та участі в злочинному угрупованні йому оголошена в установленому законом порядку", – наголосила Сапьян.

Вона уточнила, що "близького родича" львівського бізнесмена оголошено в розшук.

"Якщо вам відомо про його місце перебування, повідомляйте правоохоронним органам. Кордон він офіційно не перетинав", – зауважила вона.

Що передувало?

Новини за темою: Гринкевич-молодший вперше прокоментував скандал з розкраданням грошей для ЗСУ

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони та членам злочинної організації, які завдали державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень. Бюро викрило їх на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Як повідомили джерела УП в правоохоронних органах, йдеться про львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та його сина Романа зокрема.

Встановлено, що підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники Бюро затримали львівського бізнесмена під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. 500 тисяч доларів США пропонувалися за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження. Наразі він перебуває під вартою.

Згодом суд арештував майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони. Національне агентство з розшуку та менеджменту активів виявило та розшукало активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та осіб, пов’язаних з його протиправною діяльністю.

Дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який втрапив у скандал щодо розкрадання коштів на закупівлях Міноборони, професорка Світлана Гринкевич, звільнилася із Львівської політехніки.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві