USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові

Один із військових, який допомагав зловмисникам, самовільно залишив частину
Військовим, які розстріляли поліцейського на Вінниччині, оголосили підозру за двома статтями

Військові, які розстріляли поліцейського на Вінниччині

Джерело: Офіс Генерального прокурора

Державне бюро розслідувань викрило двох військових, які допомагали підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині втікати від правосуддя. Про це інформує пресцентр Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що 20 квітня після трагічної події нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один з них також самовільно залишив військову частину в Одеській області.

"Незважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам", – йдеться в повідомленні,

24 квітня ДБР затримало одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

Наразі за приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 396 ККУ, іншому, який самовільно залишив військову частину, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 407 ККУ.

Що відомо про стрілянину?

Вранці 20 квітня в Гайсинському районі Вінницькій області пострілом із пістолета вбили працівника поліції, а ще один зазнав поранення.

Як встановило слідство, правоохоронці приблизно о 2:00 зупинили автівку для перевірки документів. У машині були двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських, внаслідок чого загинув поліціянт, а його напарник – поранений.

Вбитим виявився 20-річний Максим Зарецький, який після навчання в Національній академії внутрішніх справ вже півтора року служив у патрульній поліції. Хлопець був єдиним сином у родині.

Згодом Сухопутні війська підтвердили, що на відео, яке, ймовірно, зняте на боді-камери поліцейського після розстрілу у ніч на 20 квітня у Вінницькій області та яке поширюють у мережі, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Вже надвечір того ж дня в прокуратурі області заявили, що на Вінниччині знайшли авто нападників і на тому місці – боєприпаси, які належать до військового майна.

Підозрювані двоє військових – батько та син 52-х та 26 років, уродженці Вінницької області. Вони переховувалися на території Одеської області.

22 квітня суд брав їм запобіжний захід.

Читайте також:
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?