USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Суд арештував майно сімʼї одіозного бізнесмена Гринкевича

Ідеться про нерухоме майно, автівки преміумкласу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також майно та рахунки підконтрольних бізнесмену компаній
Гринкевичі
Гринкевичі
Джерело: відкриті джерела

Суд арештував майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони. 29 грудня 2023 року підприємець намагався підкупити одного з керівників ДБР за 500 тисяч доларів.

За інформацією пресслужби Державного бюро розслідувань, майно арештували, аби відшкодувати завдані державі збитки. Ідеться про нерухоме майно, автівки преміумкласу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також майно та рахунки підконтрольних йому компаній.

"Уся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби МОУ у 2023 році не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання", – з'ясували експерти.

У межах розслідування за фактом здійснення поставок товарів для потреб МОУ провели обшуки за адресами проживання та роботи бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів підконтрольних йому компаній.

"Для забезпечення відшкодування спричинених збитків наклали арешти на нерухоме майно, транспортні засоби преміумкласу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також на майно та рахунки підконтрольних йому компаній", – додали слідчі.

Справа Гринкевича

Як відомо, наприкінці грудня співробітники Державного бюро розслідувань затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, який пропонував 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Хабар пропонували за сприяння в поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження.

Саме провадження стосувалося оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд гривень. Однак умови контрактів не виконали. Оскільки компанії Гринкевича не могли відшивати одяг, вони просто перекуповували товари в Туреччині.

Це призвело до збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 млрд гривень і відповідно зриву поставок.

Новини за темою: Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі навушників

Інші скандали навколо родини

Нещодавно популярний український блогер Ігор Лаченков (більш відомий як Лачен, – ред.) заявив, що це не перша нажива бізнесмена на військових.

Раніше, за словами блогера, компанії сім'ї були помічені в історіях зі скандальними будівництвами, зокрема: незавершене будівництво в одній із частин Житомирської області та роботи на полігоні "Широкий лан" у Миколаївській області.

Йдеться про компанії "ТРЕЙД ЛАЙНС РІТЕЙЛ", ТОВ "Будівельний Альянс МОНТАЖПРОЕКТ" і ТОВ "СІТІГРАД".

Гринкевич-молодший вперше прокоментував скандал з розкраданням грошей для ЗСУ

Днями в Міністерстві оборони заявили, що розривають усі договори з компаніями, пов'язаними з бізнесменом Ігорем Гринкевичем і його сім'єю. Про це заявив заступник міністра оборони України Віталій Половенко під час пресконференції.

"Позиція така, що після публікації в ЗМІ Міністерством оборони одразу ухвалили рішення про розірвання договорів, які уклали", – відповів чиновник на запитання про позицію Міноборони щодо скандалу навколо Гринкевичів.

І додав, що в Міноборони наразі залишився тільки один контракт з такою компанією.

Як пояснив заступник Рустема Умєрова, йдеться про контракт на постачання харчування нашим військовим у Миколаївській та Херсонській областях – діє з 1 січня по 1 квітня.

Новини за темою: Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі навушників
Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами