USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Бельгія починає головування в Раді ЄС: Що серед пріоритетів?

Головування в Раді Євросоюзу змінюється за ротаційним принципом кожні шість місяців
Бельгія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

1 січня 2024 року Бельгія перейняла головування в Раді Європейського Союзу від Іспанії. Про це передає "Європейська правда".

Головування в Раді ЄС змінюється за ротаційним принципом кожні шість місяців. Бельгійське головування триватиме у січні – червні 2024 року, після чого перейде до Угорщини.

У виданні нагадали, що раніше бельгійські прем'єр-міністр Александр де Кроо та міністерка закордонних справ Аджа Лябіб представляли програму головування своєї країни в Раді Євросоюзу.

"Серед іншого, вона передбачає обговорення реформування Євросоюзу, стимулювання інновацій та конкурентоспроможності економіки, захист зовнішніх кордонів ЄС, а також сприяння миру", – зазначають автори.

Де Кроо тоді говорив, що головування Бельгії надаватиме пріоритет внутрішнім реформам, які необхідні для збереження функціонуючого Європейського Союзу, та з огляду на можливе майбутнє розширення Євросоюзу на схід та Західні Балкани на південному сході.

"Така реформа, однак, не буде зосереджена на звуженні консенсусу та розширенні застосування кваліфікованої більшості – ідеї, які вже лунали в подібних дискусіях, та не мають підтримки всіх держав-членів", – наголошують у виданні.

Також там додають, що, крім того, на рівні голів бельгійського та українського МЗС раніше обговорювалось, що членство України в ЄС буде серед пріоритетів головування Бельгії в Раді Євросоюзу в першій половині 2024 року.

Новини за темою: Рада ЄС затвердила виділення 1 мільярда євро на боєприпаси для України

Раніше ми повідомляли, що Рада ЄС схвалила додаткове фінансування для навчання воїнів ЗСУ на 194 млн євро. Зазначалося, що загальна сума програми становить 255 млн євро.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років