USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Apple планує випустити iPhone 15 із роз'ємом USB-C, – Bloomberg

Роз'єми USB-C з'являться на чотирьох нових моделях iPhone, а також на навушниках AirPods Pro
iPhone
Джерело: відкриті джерела

Компанія Apple планувала використовувати власний роз’єм Lightning для iPhone аж до того часу, поки б не змогла повністю відмовитися від портів. Однак через рішення Європейського Союзу, який вимагає від виробників мобільних телефонів пристроїв перейти на стандарт USB-C до кінця наступного року, Apple довелося змінити курс.

Відтак, технологічний гігант планує представити iPhone 15 12 вересня, і це перший смартфон виробника, який буде оснащений роз’ємами USB-C у всіх чотирьох нових моделях, повідомляє Bloomberg.

"Якби Apple Inc. захотіла, то iPhone продовжував би використовувати нинішній роз'єм Lightning протягом наступних кількох років – до того моменту, коли компанія буде готова повністю відмовитися від них на своїх смартфонах", - зазначає Bloomberg.

Новини за темою: Apple запускає ощадний рахунок

Переваги.

Попри те, що Apple не ініціював цю зміну, очікується, що вона буде представлена як значна перевага для споживачів.

Apple підкреслить кілька ключових переваг переходу iPhone на USB-C:

  • Універсальний зарядний кабель: Користувачі зможуть використовувати один зарядний кабель для iPhone, Mac та iPad;
  • Швидша передача даних: Нові висококласні моделі iPhone отримають значне збільшення швидкості передачі даних;
  • Швидка зарядка: У деяких випадках смартфони заряджатимуться швидше, ніж раніше;
  • Ширша сумісність: Нові iPhone будуть сумісні із зарядними пристроями, які використовуються в мільярдах пристроїв інших виробників

Таким чином роз'єми USB-C з'являться на чотирьох нових моделях iPhone, а також на навушниках AirPods Pro.

Новини за темою: Apple запускає окремий застосунок із класичною музикою

Ризики.

Bloomberg уточнює, що компанія могла б випускати iPhone із роз'ємом USB-C тільки для європейського ринку, однак це загрожує проблемами в ланцюгах постачання, а також тим, що нововведення заплутає покупців. Але, як зазначає агентство, рішення про перехід на новий роз'єм не буде для Apple дуже болісним.

Водночас журналісти наводять і кілька ризиків для компанії, пов'язаних із переходом. Передусім Apple може втратити частину ліцензійних доходів від виробників аксесуарів, які використовували Lightning. Також компанії доведеться виділити інженерні ресурси та гроші для переходу на новий стандарт. Крім того, підвищена сумісність з екосистемою Android може полегшити клієнтам перехід від Apple.

Раніше зазначалося, що Apple шукає нові країни для перенесення виробництва за межі Китаю. Нині ж в планах Apple – Індія як місце для виробництва iPhone та аксесуарів до них, і В’єтнам – для AirPods та Mac. Частково планується залучити Малайзію для збірки ноутбуків та Ірландію – для збірки десктопних моноблоків iMac.

Теги: iPhone
Читайте також:
В Apple знайшли проблеми, що викликають перегрів iPhone 15 В Apple знайшли проблеми, що викликають перегрів iPhone 15
В Україну намагалися незаконно ввезти IPhone 15 Pro Max: Прикордонники зупинили вже чотири такі спроби В Україну намагалися незаконно ввезти IPhone 15 Pro Max: Прикордонники зупинили вже чотири такі спроби
iPhone можна буде навчити говорити голосом користувача: Чи може це бути небезпечно iPhone можна буде навчити говорити голосом користувача: Чи може це бути небезпечно
Стало відомо, який дизайн матиме iPhone 15 Pro Стало відомо, який дизайн матиме iPhone 15 Pro