USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україну намагалися незаконно ввезти IPhone 15 Pro Max: Прикордонники зупинили вже чотири такі спроби

Ділки намагалися незаконно ввести гаджети одразу через кілька пунктів пропуску на кордоні
Айфон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Через два тижні після офіційної презентації iPhone 15 в Україну вже намагалися незаконно завести десятки цих гаджетів. Чотирьом таким спробам завадили в пунктах пропуску "Рава-Руська" та "Шегині", що на Львівщині, та у пункті пропуску "Порубне" на Буковині. Про це повідомляють в Держприкордонслужбі України.

"Легковик БМВ, яким їхав 32-річний українець в Україну, зупинили у пункті пропуску "Рава-Руська" сьогодні вранці. Для проходження контролю чоловік обрав смугу "зелений коридор", чим засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування, або обмежених до переміщення через кордон", – ідеться у повідомленні.

Виходячи з аналізу та оцінки ризиків, автомобіль вирішили перевірити ретельніше.

"У ході спільного з оперативними співробітниками та митниками огляду правоохоронці виявили партію незадекларованих гаджетів", – розповіли прикордонники.

У багажному відділенні та серед особистих речей уродженець Львівщини приховав 35 телефонів Apple IPhone 15 Pro, зазначили у відомстві.

Ще один випадок стався на пункті пропуску "Шегині". Під час огляду легкового автомобіля "Опель", який прямував із сусідньої країни, оглядовики серед особистих речей виявили два IPhone 15 Pro Max.

"Ще 8 телефонів IPhone 15 Pro Max виявили у двох випадках прикордонники Чернівецького загону в пункті пропуску "Порубне". Гаджети намагалися потай ввезти громадяни України та США", – додають у Держприкордонслужбі.

За фактами працівники митниці склали протоколи, а незадекларований товар вилучили встановленим порядком. Зазначається, що орієнтовна вартість гаджетів складає майже 2,8 млн гривень. 

Раніше ми писали, що українські митники викрили спробу ввезення літака Cessna у частково розібраному стані з Румунії.

В установі розповіли, що, згідно з товаросупровідними документами, з Румунії на територію України вантажним автотранспортом прямували частини літака Cessna, що був у використанні: фюзеляж та крила, вартістю дев'ять тисяч євро.

Фактично вантаж є літаком Cessna моделлю 182M без двигуна й окремого бортового устаткування. Фахівці склали протокол про порушення митних правил. А вантаж вилучили до ухвалення судом рішення у справі.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот