USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

iPhone можна буде навчити говорити голосом користувача: Чи може це бути небезпечно

Функція буде доступна восени цього року
iPhone
Джерело: відкриті джерела

Компанія Apple анонсувала низку нових технологічних рішень, які в першу чергу призначені для користувачів з обмеженими можливостями, але також будуть цікаві для інших власників смартфонів. Про це повідомляє The Washington Post.

Інструменти будуть доступні на iPhone, iPad та Mac восени цього року. Компанія наголошує, що вони створені з урахуванням відгуків людей з порушеннями зору, слуху та мовлення.

Для використання новинок не потрібні додаткові програми або облікові записи, тільки безкоштовне оновлення програмного забезпечення Apple.

Новини за темою: Apple шукає нові країни для перенесення виробництва за межі Китаю, – Bloomberg

Одна з найцікавіших новинок – функція Personal Voice, вона зможе створити синтезований голос, який буде звучати як голос власника смартфона.

Щоб створити персональний голос, користувач повинен витратити близько 15 хвилин на читання випадково вибраних текстових фраз у мікрофон смартфона чи комп'ютера. 

Потім за допомогою машинного навчання звук обробляється локально на iPhone, iPad або Mac для створення персонального голосу. 

За даними Apple, голосові дані користувача не будуть передані третім особам, навіть самій Apple.  

Музичний сервіс від Apple

Компанія Apple 28 березня запустила новий музичний стрімінговий сервіс Apple Music Classical. Музика в каталозі доступна із функцією просторового аудіо.

Каталог застосунку включає понад п’ять мільйонів унікальних треків та тисячі ексклюзивних альбомів. Чимало композицій було записано і випущено в кількох версіях та інтерпретаціях. Застосунок пропонує "повні та точні метадані" та можливість "пошуку за композитором, твором, диригентом або номером у каталозі".

Читайте також:
Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів Telegram може заблокувати в Україні доступ до деяких каналів
Apple планує випустити новий iPad Pro  у травні Apple планує випустити новий iPad Pro у травні
Компанію Apple оштрафують на 500 мільйонів євро та заборонять деякі правила App Store, – Bloomberg Компанію Apple оштрафують на 500 мільйонів євро та заборонять деякі правила App Store, – Bloomberg
Apple обігнала Samsung як найбільший у світі виробник телефонів Apple обігнала Samsung як найбільший у світі виробник телефонів