USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Apple шукає нові країни для перенесення виробництва за межі Китаю, – Bloomberg

В планах Apple – Індія як місце для виробництва iPhone та аксесуарів до них
Apple
Apple
Джерело: відкриті джерела

Прихильність корпорації Apple до Китаю переживає важкі часи. Керівництво корпорації налагоджує зв’язки з іншими країнами, де планує розмістити виробництво, пише Bloomberg.

"У материковому Китаї налічується понад 40 магазинів Apple, і Apple отримує майже 20% свого доходу зі свого регіону "Великий Китай", до якого входять Тайвань і Гонконг. Але китайська формула Apple відчуває найбільше навантаження за останній час. Керівники Apple старанно працювали над розвитком зв'язків з іншими країнами, щоб зменшити залежність від країни", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що роботи з диверсифікації виробництва почались під час торговельних війн часів адміністрації президента США Дональда Трампа та активізувались під час пандемії. Крім того, Apple намагається потроху зменшити свою залежність від Тайваню, де знаходяться потужності виробника чипів TSMC.

Нині ж в планах Apple – Індія як місце для виробництва iPhone та аксесуарів до них, і В’єтнам – для AirPods та Mac. Частково планується залучити Малайзію для збірки ноутбуків та Ірландію – для збірки десктопних моноблоків iMac.

Проте компанія виходить з Китаю обережно, зазначає агентство. Керівництво Apple стурбоване тим, що Китай може помститися, якщо компанія передислокує занадто багато потужностей в інші країни або зробить це надто швидко. 

Чи стане Індія "першою" країною з виробництва електроніки

З квітня по грудень 2022 року Apple експортувала iPhone з Індії на суму понад 2,5 млрд доларів – це майже вдвічі перевищує загальну суму попереднього фінансового року. Це також показує, як Apple прискорює відхід від Китаю, пише Bloomberg.

Так, Foxconn Technology Group і Wistron Corp. відправили за кордон гаджетів Apple на суму понад 1 мільярд доларів США за перші дев’ять місяців фінансового року, що закінчується в березні 2023-го, розповіли джерела.

Pegatron Corp., ще один великий контрактний виробник Apple, збирався до кінця січня перевезти гаджетів за кордон на суму близько 500 млн доларів, розповіли співрозмовники на умовах анонімності.

Новини за темою: Спалах COVID-19 у Китаї може серйозно вдарити по бізнесу Apple, – Financial Times

"Стрімке зростання обсягів експорту Apple ілюструє, як вона нарощує операції за межами Китаю, де хаос на головному заводі Foxconn у Чженчжоу виявив вразливі місця в ланцюжку постачання компанії та змусив її скоротити оцінки виробництва. Apple, найдорожча компанія у світі, почала збирати свої останні моделі iPhone в Індії лише минулого року, що є значним відривом від практики резервування за гігантськими заводами в Китаї, якими керують її основні тайванські складальники, включаючи Foxconn", – пише агентство.

У той час як на Індію припадає лише частка виробництва iPhone, зростання експорту є хорошою передумовою для плану прем’єр-міністра Нарендри Моді зробити країну альтернативою Китаю як фабрикою для всього світу, додає агентство.

Величезна кількість робочої сили в Індії, підтримка Моді та процвітаючий місцевий ринок роблять її основним кандидатом на збільшення виробництва електроніки. 

Читайте також:
Китай розробляє новий безпілотник, який зможе розділитися в повітрі на шість мінідронів Китай розробляє новий безпілотник, який зможе розділитися в повітрі на шість мінідронів
Китай буде готовий до вторгнення на Тайвань до 2027 року, – командування США Китай буде готовий до вторгнення на Тайвань до 2027 року, – командування США
Китайський виробник авто XPeng запустить дешевший бренд електромобілів Китайський виробник авто XPeng запустить дешевший бренд електромобілів
В Індії викрили мережу торгівлі людьми, яка заманювала чоловіків на війну проти України В Індії викрили мережу торгівлі людьми, яка заманювала чоловіків на війну проти України