USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Адміністрація Байдена змінює стратегію щодо підтримки України, – Politico

Такі зміни відбуваються у зв'язку з тим, що допомога Україні з боку США та ЄС "під серйозною загрозою"
Зеленський і Байден в Японії_2
Володимир Зеленський і Джозеф Байден в Японії, 21 травня 2023 року
Джерело: Офіс Президента

Адміністрація президента США Джо Байдена обговорює з європейськими союзниками можливі зміни в підтримці цілей України. Штати хочуть поліпшити позицію Києва в можливих переговорах із Москвою щодо припинення війни, пише Politico.

Видання зазначає, що такі зміни стратегії Вашингтона щодо підтримки України зосереджені на можливому переході до більш оборонної позиції. Це відбувається у зв'язку з тим, що допомога Києву з боку Штатів і Європи "зараз під серйозною загрозою".

При цьому Білий дім і Пентагон публічно наполягають на відсутності офіційних змін у політиці адміністрації Байдена щодо підтримки наміру України повністю витіснити російських загарбників і звільнити окуповані території.

Новини за темою: Володимир Зеленський впевнений, що Євросоюз і США схвалять фіндопомогу Україні

Водночас джерела видання в адміністрації Байдена та європейський дипломат розповіли, що в розмовах з українською стороною американські та європейські офіційні особи наразі обговорюють можливість замість проведення контрнаступу ЗСУ сконцентруватися на зміцненні оборонної позиції проти російських загарбників на сході країни.

"Ці зусилля також включали зміцнення систем протиповітряної оборони і будівництво укріплень, огороджень з колючого дроту, протитанкових перешкод і ровів уздовж північного кордону України з Білоруссю", – йдеться в статті.

Politico вказує, що зараз Вашингтон зосереджений на швидкому відродженні оборонної промисловості для постачання вкрай необхідної зброї.

Представник адміністрації президента США сказав виданню цього тижня, що більша частина цього стратегічного переходу до оборони спрямована на зміцнення позиції України в будь-яких майбутніх переговорах.

"Це була наша теорія у цій справі – єдиний спосіб, яким ця війна закінчиться, це переговори. Ми хочемо, щоб в України була найсильніша позиція, коли це станеться", – зауважив американський чиновник.

Водночас він наголосив, що жодних перемовин поки що не планується, а українські війська досі ведуть наступ на місцях і продовжують завдавати російським окупантам суттєвих втрат у живій силі та техніці.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що американські та українські військові лідери шукають нову стратегію, яку можуть реалізувати на початку наступного року, щоб відновити позиції Києва.

Також вчора повідомлялося, що США оголосили про виділення нового безпекового пакета для України вартістю 250 мільйонів доларів. Зокрема, туди увійшли компоненти до засобів протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси та протитанкова зброя.

Як відомо, в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки сподіваються, що Сенат схвалить пакет додаткової фіндопомоги для України у січні 2024 року. За словами американського чиновника, Білий дім досяг на переговорах із представниками Республіканської партії прогресу у питанні боротьби з міграцією на кордоні з Мексикою, що дозволить розблокувати ухвалення нового фінансування для України.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров