USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Володимир Зеленський впевнений, що Євросоюз і США схвалять фіндопомогу Україні

На думку президента, виділення коштів Україні є питанням часу
Зеленський

Президент України

Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський висловив упевненість у тому, що Україна отримає фінансову допомогу від Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки на 2024 рік. Про це глава держави повідомив під час пресконференції.

"Що стосується фінансової допомоги. Працюємо дуже сильно над цим. Я впевнений, що Сполучені Штати нас не зрадять, і те, про що ми домовилися, буде виконано повністю", – зазначив Зеленський.

За його словами, в США знають, як вплине їхня підтримка, зокрема, на обороноздатність нашої держави.

"Вони знають, як впливає перенесення тих чи інших дат. Вони знають про нашу наполегливість, що вона не штучна. Що вона потрібна для стійкості нашої оборони, стійкості нашої економіки, стійкості народу України", – наголосив глава держави.

Також, за словами Зеленського, йому вдалося знайти порозуміння із президентом США Джо Байденом і представниками обох партій у Конгресі.

Говорячи про виділення фінансової допомоги від Європейського Союзу, президент зауважив, що це є питанням певного часу.

"50 мільярдів, я думаю, рішення буде прийнято найближчим часом. Коли вони будуть збиратися. Є там організаційні питання. І ніхто не завадить. Зроблено так, що сьогодні у нас є механізми, щоб навіть якщо буде підтримка пакета в 50 мільярдів мінус один, знайдуться інші інструменти для того, щоб Україна отримала ці 50 мільярдів", – уточнив Зеленський".

Раніше у Пентагоні заявили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня. Зазначалося, що Сполучені Штати Америки витрачають свої останні 1,07 мільярда доларів на поповнення озброєнь.

Також ми повідомляли, що ЄС розглядає можливість екстреного фінансування України в обхід загального бюджету. Зазначалося, що на такий крок Євросоюз може піти через позицію Угорщини, яка погрожує заблокувати виділення коштів для України.

Читайте також:
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА