USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів

Перший раунд має бути 27 червня, а другий – 10 вересня
Трамп і Байден
Дональд Трамп і Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати. Мають бути два раунди: перший з яких 27 червня, а другий – 10 вересня, повідомляє ABC News.

Так, Байден прийняв запрошення CNN на дебати, які мають відбутися 27 червня. І тоді ж кинув виклик Трампу приєднатися до них.

Натомість, прийнявши запрошення CNN на дебати, передвиборчий штаб Трампа став наполягати на проведенні понад двох таких раундів.

"Пропонуємо дебати в червні, липні, серпні і у вересні на додаток до дебатів віцепрезидента", – зазначили в службовій записці Кріс ЛаЧівіта і Сьюзі Вайлс із передвиборчого штабу Трампа.

Байден оголосив під час своєї передвиборчої кампанії, що він порушить багаторічну традицію осінніх зустрічей, організованих двопартійною комісією з президентських дебатів. А також закликав Трампа приєднатися до нього на двох телевізійних президентських дебатах у червні та вересні, організованих новинними організаціями.

"Дональд Трамп програв мені дебати двічі 2020 року. Відтоді він не з'являвся на дебатах. Тепер він поводиться так, ніби хоче знову посперечатися зі мною. Що ж, зроби мені день, приятелю", – сказав Байден у відеозверненні.

Разом з тим Байден погодився провести дебати зі своїм опонентом на майбутніх виборах Дональдом Трампом 10 вересня. І додав, що ці осінні дебати транслюватимуть на телеканалі ABC News.

"Трамп каже, що організує власний транспорт. Я теж візьму свій літак. Планую залишити його ще на чотири роки", – написав президент США.

Умови для дебатів

Також видання вказує, що передвиборчий штаб Байдена позначив деякі умови для дебатів, хоча поки незрозуміло, чи будуть всі вони дотримані під час дебатів CNN у червні.

У передвиборчому штабі заявили, що перші дебати має організувати будь-яка мовленнєва організація, яка проводила первинні дебати Республіканської партії 2016 року, у яких брав участь Дональд Трамп, і первинні дебати Демократичної партії 2020 року, у яких брав участь президент Байден.

Передвиборчий штаб Байдена також стверджує, що всі дебати мають вестися 1:1, що означає, що Роберт Кеннеді-молодший не зможе брати участі у них.

Крім того, передвиборчий штаб Байдена запропонував провести дебати на посаду віцепрезидента наприкінці липня після Національного з'їзду Республіканської партії.

Слід додати, що позиція Байдена щодо проведення дебатів разюче змінилася, адже кілька місяців він відмовлявся виступати на сцені з Трампом.

Новини за темою: Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ

Коли президентські вибори у США?

Президентські вибори у Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають бути офіційно підраховані до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Результати грудневого опитування газети NYT та Сієнського коледжу свідчить про те, що в політиків майже однакові відсотки підтримки. Але важливо те, що Трамп випереджає Байдена у п'яти з шести ключових штатів.

Тим часом ЗМІ зазначають, що Росія вже поширює дезінформацію напередодні виборів у Сполучених Штатах Америки цього року. Для цього використовують фейкові акаунти і ботів, щоб завдати шкоди президенту Джо Байдену і його колегам-демократам.

Читайте також:
Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня
Офіційно: Камала Гарріс заявила, що балотуватиметься на пост президента США Офіційно: Камала Гарріс заявила, що балотуватиметься на пост президента США
Байден назвав свої пріоритети на наступні пів року на посту президента США, серед яких є зупинити Путіна в Україні Байден назвав свої пріоритети на наступні пів року на посту президента США, серед яких є зупинити Путіна в Україні
Дебати Трампа та Гарріс відбудуться 10 вересня Дебати Трампа та Гарріс відбудуться 10 вересня