USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Сенат США відкладає рішення про схвалення пакета допомоги Україні

Сенат не проголосує за пакет допомоги Україні та посилення безпеки кордонів США до початку наступного року
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сенат Конгресу Споучених Штатів Америки, ймовірно, перенесе схвалення об'єднаного пакета допомоги Україні та Ізраїлю. Про це повідомляє Reuters.

"Наші переговірники працюватимуть дуже старанно під час грудневих та січневих канікул і наша мета – зробити щось, як тільки ми повернемося", – заявив журналістам лідер демократів у Сенаті Чак Шумер.

Водночас другий республіканець у Сенаті Джон Тьюн повідомив, що угода не буде досягнута до січня 2024 року, вказавши, що "демократи згаяли час до того моменту, коли є можливою домовленість" щодо угоди про безпеку кордонів до Різдва.

У спільній заяві Шумер та лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявили, що учасники переговорів "досягають обнадійливого прогресу", але "залишаються складні питання".

"Я не можу сказати, наскільки це складне питання. Це найскладніша сфера американського законодавства", – уточнила сенаторка Кірстен Сінема.

Новини за темою: США до кінця цього року планують оголосити ще один пакет допомоги, – Кірбі

Що цьому передувало

Ще на початку жовтня президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів на потреби національної безпеки. У ці кошти входить і нове фінансування допомоги Україні понад 60 млрд доларів. Республіканці відмовилися підтримувати ініціативу. Вони вимагають, щоб Білий дім вніс у запит їхні пропозиції щодо безпеки кордонів.

Республіканці та демократи розпочали переговори, щоб дійти компромісу з цього питання. На цьому фоні Сенат Сполучених Штатів Америки вирішив не йти на канікули ще тиждень. Демократи розраховують продовжити переговори з республіканцями про запит президента Джо Байдена, який включає допомогу Україні.

Нагадаємо, на початку грудня Сенат Сполучених Штатів Америки провалив процедурне голосування за законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Документ мав отримати щонайменше 60 голосів для того, щоб його винесли на подальший розгляд. Своє рішення "за" віддали 49 сенаторів, 51 проголосував проти.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі