USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ за минулий тиждень звільнили 18 кв. км на півдні і сході країни, – Маляр

На Бахмутському напрямку українські військові загалом звільнили 31 кв. км
ЗСУ_11

Позиції ЗСУ у Донецькій області. Весна 2023 року

Джерело: Уніан

Збройні сили України за минулий тиждень (10–16 липня) звільнили 18 кв. км на півдні і сході країни. Загалом площа деокупованих територій з моменту контрнаступу складає 210,5 кв. км, розповіла заступниця голови міністра оборони Ганна Маляр.

Ситуація на сході України

За словами чиновниці, російські війська і надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

Новини за темою: Командир "Азову" Прокопенко незабаром повернеться до служби

З кінця минулого тижня ворог активно наступає на Куп’янському напрямку Харківщини. Противник здійснює пошук слабких місць в українській обороні, активно  веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

"Задачі у ворога дві: повернути втрачені позиції, примусити нас перекинути туди резерви з інших напрямків. Наші війська в обороні, чинять потужний опір. Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої", – додала Маляр.

По Бахмуту

На Бахмутському напрямку, за словами заступниці голови МОУ, тривають наступальні дії. На південному флангу довкола Бахмута протягом минулого тижня українські військові щодня просувались.

Новини за темою: Чому ППО не може збивати дрони та ракети подалі від житлових будинків: Пояснення Повітяних сил

"За тиждень, що минув, в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку звільнено територію 7 кв. км. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 кв. км", – додала Маляр.

Ситуація на півдні України

На півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме вели наступальні дії на напрямках Макарівка, Старомайорське, Новодарівка, Приютне, Мала Токмачка, Новопокровка, П’ятихатки, Грозове, мали успіх.

Новини за темою: Найбільшою перешкодою для українського контрнаступу стали мінні поля, – WP

"За тиждень в результаті наступальних дій на певних ділянках є просування в глиб противника від лінії нашої оборони. Звільнені території за тиждень збільшено на 10,9 кв. км. В цілому просування з часу наступу на півдні становить 9,25 км, звільнена площа складає 179,5 кв. км", – розповіла заступниця голови Міноборони.

При цьому зазначила, що у період з 10.07 по 16.07 на Таврійському напрямку було знищено:

134 одиниці ворожої ОВТ та 36 складів боєприпасів противника й 2 склади з пально-мастильними матеріалами.

Взято в полон 50 військовослужбовців ворога.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму