USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Командир "Азову" Прокопенко незабаром повернеться до служби

Особовий склад "Азову" радий вітати "Редіса" в строю та готовий до виконання будь-яких поставлених завдань
повернення Редіса в Азов_2
Джерело: АЗОВ

Командир бригади "Азов", підполковник Денис "Редіс" Прокопенко 16 липня зустрівся з особовим складом. Незабаром герой повернеться до служби, повідомили в пресслужбі бригади Національної гвардії "Азов".

"Перебуваючи у полоні, я сказав, що для мене ця війна не закінчиться, доки не повернемо з полону нашого останнього бійця та не відновимо кордони України на стан 1991 року. Я – солдат. Мене не цікавлять ніякі інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать "Азову", – сказав "Редіс".

Прокопенко також зазначив, що основні зусилля нині мають спрямувати на бойову підготовку та доукомплектування підрозділу особовим складом, технікою та озброєнням.

"Довгоочікувана зустріч з командиром, його присутність поруч із підлеглими та безпосереднє командування підрозділом – саме той необхідний заряд, який підніме бойовий дух військовослужбовців бригади та надасть їм додаткову впевненість на полі бою", – додали в пресслужбі бригади.

Особовий склад "Азову", який чекав на повернення командира з полону понад рік, радий вітати "Редіса" в строю та готовий до виконання будь-яких поставлених завдань. Нині Прокопенко проходить реабілітацію та незабаром розпочне виконання службових обов'язків.

Повернення командирів

8 липня з Туреччини до України разом із президентом Володимиром Зеленським повернулися п'ятеро командирів з "Азовсталі".

До України повернулися командир полку "Азов" Денис Прокопенко, його заступник Святослав Паламар, виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський, старший офіцер "Азову" Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

Полонені у Туреччині 

У травні в Міноборони повідомили, що Україна розпочала операцію з порятунку захисників Маріуполя. Вона тривала кілька днів. Україна планує повернути всіх оборонців через обмін.

Україні 21 вересня вдалося звільнити з російського полону 215 людей, з-поміж яких 108 бійців "Азову". Серед них і командири гарнізону "Маріуполь" Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко та Денис Шлега. Однак командири з вересня перебували у Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана. Вони мали залишатися там до кінця війни.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів