USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Командир "Азову" Прокопенко незабаром повернеться до служби

Особовий склад "Азову" радий вітати "Редіса" в строю та готовий до виконання будь-яких поставлених завдань
повернення Редіса в Азов_2
Джерело: АЗОВ

Командир бригади "Азов", підполковник Денис "Редіс" Прокопенко 16 липня зустрівся з особовим складом. Незабаром герой повернеться до служби, повідомили в пресслужбі бригади Національної гвардії "Азов".

"Перебуваючи у полоні, я сказав, що для мене ця війна не закінчиться, доки не повернемо з полону нашого останнього бійця та не відновимо кордони України на стан 1991 року. Я – солдат. Мене не цікавлять ніякі інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать "Азову", – сказав "Редіс".

Прокопенко також зазначив, що основні зусилля нині мають спрямувати на бойову підготовку та доукомплектування підрозділу особовим складом, технікою та озброєнням.

"Довгоочікувана зустріч з командиром, його присутність поруч із підлеглими та безпосереднє командування підрозділом – саме той необхідний заряд, який підніме бойовий дух військовослужбовців бригади та надасть їм додаткову впевненість на полі бою", – додали в пресслужбі бригади.

Особовий склад "Азову", який чекав на повернення командира з полону понад рік, радий вітати "Редіса" в строю та готовий до виконання будь-яких поставлених завдань. Нині Прокопенко проходить реабілітацію та незабаром розпочне виконання службових обов'язків.

Повернення командирів

8 липня з Туреччини до України разом із президентом Володимиром Зеленським повернулися п'ятеро командирів з "Азовсталі".

До України повернулися командир полку "Азов" Денис Прокопенко, його заступник Святослав Паламар, виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський, старший офіцер "Азову" Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

Полонені у Туреччині 

У травні в Міноборони повідомили, що Україна розпочала операцію з порятунку захисників Маріуполя. Вона тривала кілька днів. Україна планує повернути всіх оборонців через обмін.

Україні 21 вересня вдалося звільнити з російського полону 215 людей, з-поміж яких 108 бійців "Азову". Серед них і командири гарнізону "Маріуполь" Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко та Денис Шлега. Однак командири з вересня перебували у Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана. Вони мали залишатися там до кінця війни.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров