USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Чому ППО не може збивати дрони та ракети подалі від житлових будинків: Пояснення Повітяних сил

На околицях міст розміщені різні системи ППО, а далі – мобільні вогневі групи
Ракета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

ППО не може збивати дрони та ракети, якими Росія атакує міста України, подалі від житлових будинків. Якщо засоби ППО перебазувати далі від міст, росіянам буде простіше виявляти прогалини в обороні. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Засоби ППО різні – середнього та малого радіусу дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери, його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила. Це неможливо. У нас величезна лінія фронту – майже 2,5 тисячі кілометрів", – зазначив він.

Юрій Ігнат пояснив, що на околицях міст розміщені різні системи ППО, а далі – мобільні вогневі групи, авіація працює в тих місцях, де менше систем ППО. 

"Міста захищені таким чином, щоб населений пункт взяти в кільце і по можливості засоби ППО розміщені якомога щільніше, щоб знищувати ворожі цілі. Якщо засоби ППО розмістити далі, то противник скористається прогалинами. Зараз немає іншого способу, як розміщувати засоби ППО ближче до населених пунктів", - резюмував речник Повітряних сил.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що уряд Норвегії вирішив надати Україні пакет підтримки для систем протиповітряної оборони NASAMS.

Читайте також:
Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб Чехія запустила пілотний проєкт повернення українців додому: Програма розрахована на 430 осіб
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм