USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ поки що відмовилися від американських бойових методів під час контрнаступу, – NYT

У Білому домі розраховували, що українські війська покажуть, як американський спосіб ведення війни перевершує російський
ЗСУ
Воїни ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські війська наразі відмовилися від американських бойових методів під час контрнаступу і перейшли до тактики, яка повинна вимотати російські сили за допомогою артилерії і ракет великої дальності. Про це пише The New York Times із посиланням на офіційних осіб Сполучених Штатів Америки.

"Сам контрнаступ не провалився, він затягнеться на кілька місяців до осені", – сказав старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Майкл Кофман.

Видання зазначає, що в адміністрації президента США Джо Байдена розраховували, що дев'ять українських бригад, навчених у західних країнах, продемонструють, що американський спосіб ведення війни перевершує російський.

"Американці робили наголос у навчанні на вміння старших солдатів швидко ухвалювати рішення на полі бою і застосовувати загальновійськову тактику – синхронізовані атаки піхоти, танків і артилерії", – пояснюється в матеріалі.

Більша частина навчань включала в себе навчання українських військовослужбовців тому, як переходити в наступ, а не залишатися в обороні. При цьому українські військові під час контрнаступу натрапили на укріплену оборону ЗС РФ і мінні поля.

Водночас військові експерти припускають, що Україна цілком може повернутися до "американського способу" ведення війни, якщо ЗСУ прорвуть російську оборону.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомила, що контрнаступальні операції України, найімовірніше, виснажили дві загальновійськові армії РФ. Йдеться про 58-му та 5-ту загальновійськові армії Росії. 

Також днями західні ЗМІ писали, що Україна визначила основний напрямок свого контрнаступу і вже почала перекидати туди резерви. Головний удар буде зосереджено у південній частині Запорізької області.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні