USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Контрнаступ ЗСУ, найімовірніше, виснажив дві загальновійськові армії РФ, – британська розвідка

Окупанти борються з бойовою втомою і виснаженням передових полків
ЗСУ, війна
Джерело: Генштаб ЗСУ

Контрнаступальні операції України, найімовірніше, виснажили дві загальновійськові армії РФ. Про це інформує у Twitter Міноборони Великої Британії.

"На півдні України запеклі бої тривають у двох секторах. На південь від Оріхового українські атаки були зосереджені на 58-й загальновійськовій армії Росії (58 САА). 58 CAA, найімовірніше, бореться з бойовою втомою і виснаженням передових полків, які ведуть напружені бої вже понад вісім тижнів", – йдеться в повідомленні.

Також там зазначають, що на південь від Великої Новосілки російські сили, що обороняються, витягуються як зі Східного, так і з Південного військових округів, що, ймовірно, створює проблеми координації.

Крім того, британська розвідка вважає, що підрозділи 5-ї загальновійськової армії, імовірно, відчувають особливий тиск і також вважають, що їм давно пора провести ротацію за межі лінії фронту.

"На півдні загальними проблемами для російських командирів, найімовірніше, будуть брак артилерійських боєприпасів, нестача резервів і проблеми із забезпеченням флангів частин в обороні", – наголосили там.

Раніше американське видання The New York Times з посиланням на представників Пентагона поінформувало, що Україна визначила основний напрямок свого контрнаступу і вже почала перекидати туди резерви. Головний удар буде зосереджено у південній частині Запорізької області.

За їхніми словами, українські війська намагаються просунутися на південь через російські мінні поля та інші укріплення у напрямку Токмака та у разі успіху – Мелітополя.

При цьому в Інституті вивчення війни також підтверджують, що українські військові розпочали велику контрнаступальну операцію у Запорізькій області.

Водночас Росія намагається сформувати сприйняття контрнаступальної операції українських Сил оборони як провальної. 
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням