USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ розпочали новий етап у контрнаступі та просуваються на півдні, – NYT

Нова операція у разі успіху може тривати від одного до трьох тижнів
ЗСУ
Українські воїни
Джерело: 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Україна визначила основний напрямок свого контрнаступу і вже почала перекидати туди резерви. Головний удар буде зосереджено у південній частині Запорізької області, розповіли два представники Пентагона The New York Times.

За їхніми словами, українські війська намагаються просунутися на південь через російські мінні поля та інші укріплення у напрямку Токмака та у разі успіху – Мелітополя.

"Мета Збройних сил України – перерізати сухопутний міст до Криму чи принаймні просунутися досить далеко, щоб поставити стратегічно важливий півострів у зону досяжності української артилерії. Нова операція у разі успіху може тривати від одного до трьох тижнів. Це велике випробування", – сказав один із високопосадовців.

Разом з тим The Washington Post з посиланням на джерела також пише, що українські сили розпочали новий ривок у контрнаступі і просунулися на південь від Оріхова у Запорізькій області. Метою також називають вихід до Азовського моря, щоб перерізати сухопутний коридор.

"Бачимо ознаки підготовки до введення у бій додаткових сил у районі Запоріжжя. Але неясно, якою може бути мета цих кроків", – сказав офіційний представник США.

За його словами, додаткові підрозділи ЗСУ могли туди відправити для формуючих операцій, які допомагають створити сприятливі умови для більшої битви – наприклад, знайти слабкі місця в обороні. Крім того, наголосив представник, це може бути ротацією.

"Немає високого почуття впевненості в тому, що це великий крок", – припустив чиновник.

Новини за темою: ЗСУ біля Бахмута мають тактичні успіхи й просуваються на інших напрямках, – ISW

Нагадаємо, у вечірньому зверненні напередодні президент України Володимир Зеленський повідомив про "дуже непогані результати" у ЗСУ на фронті.

При цьому в Інституті вивчення війни також підтверджують, що українські військові розпочали велику контрнаступальну операцію у Запорізькій області.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні