USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ отримали британські ракети Martlet, які допоможуть збивати "Шахеди", – Times

Однак офіційної заяви про постачання такого виду військової допомоги поки що немає
Martlet
Британія передала Україні ракети Martlet
Джерело: Вікіпедія

Україна отримала від Британії ракети Martlet, які допоможуть ефективніше боротися з атаками російських дронів. Про це пише  The Times.

Зазначається, що Велика Британія надала Україні деякі зі своїх новітніх озброєнь для боротьби з російськими безпілотниками Shahed. Йдеться про ракети Martlet. Однак офіційної заяви про постачання такого виду військової допомоги поки що немає.

Новини за темою: Ще десятки тисяч 155-мм боєприпасів. Rheinmetall зробить для України замовлення на 142 млн євро

В чому особливість Martlet

Це легка багатоцільова керована ракета, створена для потреб військових Великої Британії компанією Thales Air Defense. Міністерство оборони Великої Британії розмістило початкове замовлення на 1000 ракет, поставки яких були заплановані починаючи з 2013 року. Однак початкова експлуатаційна спроможність була придбана 2021 року, а повна оперативна спроможність очікується 2024 року.

Ракета після прийняття на озброєння у Великій Британії отримала назву Martlet. Вона призначена для забезпечення єдиного сімейства зброї, яке може використовуватися в різних режимах:

  • "морський";
  • "поверхня-поверхня";
  • "повітряний запуск";
  • "земля-повітря".

У квітні минулого року було опубліковано відео з використанням ПЗРК по російському безпілотнику "Орлан-10". ЗМІ вдалося ідентифікувати ракети Martlet за особливостями транспортно-пускового контейнера зенітної керованої ракети. Також у червні 2022 року за допомогою Martlet вдалося збити російський вертоліт Ка-52.

Нагадаємо, Україна отримала від Великої Британії обладнання для специфічного розмінування – знешкодження вибухівки як на транспортних засобах, так і на людях. Йдеться про понад 1500 комплектів обладнання для розмінування та знешкодження боєприпасів як на транспортних засобах, так і на людях. Також Велика Британія до кінця поточного року підготує 30 тисяч українських військовослужбовців.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням