USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ готові надалі проривати оборону росіян на Запорізькому напрямку, – ISW

Водночас просування українських воїнів визнає і російська сторона
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Американський інститут вивчення війни (ISW) звернув увагу на подальші тактичні успіхи українських військових у західній частині Запорізької області. Про це йдеться у черговому звіті інституту.

Так, аналітики визнають, що станом на 26 серпня Збройні сили України наблизилися до чергової серії російських оборонних позицій у західній частині Запорізькій області.

Водночас просування визнає і російська сторона. А українські й американські експерти кажуть, що це може відбуватися в умовах складних підготовлених армією РФ оборонних позицій. Тож, аналізуючи відкриті дані та коментарі, ISW вказує, що "українські сили можуть перебувати поблизу тактичних тилів у низці російських оборонних позицій".

"Зараз українські сили перебувають на відстані удару наступної серії підготовлених російських оборонних позицій, які можуть бути слабшими, ніж попередня російська оборона, однак все ще становлять серйозну проблему. Низка оборонних позицій, через які нині просуваються українські війська, складалася зі щільних шарів мінних полів та укріплень, для утримання яких російські війська використали значну живу силу, техніку та зусилля", – йдеться у звіті.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

За даними ранкового зведення Генерального штабу ЗСУ, сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Запорізькому напрямку.

"Противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова та Роботиного Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Староукраїнка, Гуляйпільське, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Роботине Запорізької області", – йдеться у повідомленні.

А на Мелітопольському – воїни "закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби".

Залужний на кордоні провів секретну нараду з командуванням НАТО

12 днів тому найвищі військовослужбовці НАТО вирушили у секретне місце на польсько-українському кордоні, щоб зустрітися з головним військовим командувачем України, генералом Валерієм Залужним. Йшлося про український контрнаступ. Цю зустріч охрестили "військовою радою". Про це пише The Guardian.

Відомо, що Залужний взяв із собою всю свою команду, а мета п’ятигодинної зустрічі полягала в тому, щоб допомогти перезавантажити військову стратегію України.

При цьому головними питаннями порядку денного стали припинення прогресу контрнаступу України, плани боїв взимку, а також довгострокова стратегія, оскільки війна неминуче переходить у 2024 рік. 

Новини за темою: Україна змінила тактику на фронті і це дозволило уникнути величезних втрат, – WP
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні