USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна змінила тактику на фронті і це дозволило уникнути величезних втрат, – WP

Військові просуваються вперед невеликими групами
ЗСУ українські військові фронт боєприпаси артилерія_1

Ілюстративне фото

Джерело: Генштаб ЗСУ

Військове командування України сповільнило темп українського наступу для зменшень втрат на полі бою. Про це пише видання The Washington Post.

Журналісти, посилаючись на співбесідників, знайомих з "секретним прогнозом" американської розвідки, українських, американських і європейських урядовців, які говорили на умовах анонімності, пишуть, що спільні військові навчання, проведені американськими, британськими та українськими військовими, передбачали величезні втрати бійців, що потрібні були для просування контрнаступу.

Водночас західні чиновники вважали, що Київ прийме ці втрати як ціну прориву головної оборонної лінії Росії.

"Але Україна вирішила зупинити втрати на полі бою і перейти до тактики просування вперед невеликими підрозділами на різних ділянках фронту. Це призвело до того, що влітку Україна досягла лише поступових успіхів на різних ділянках фронту", – йдеться у статті.

Новини за темою: ЗСУ звільнили Урожайне на Донеччині

Через це американська розвідка не впевнена, наскільки швидко вдасться українцям досягти Мелітополя та розірвати сухопутний коридор Росії з окупованим Кримом.

Мелітополь вважається воротами до Криму. Місто знаходиться на перетині двох важливих автомагістралей і залізничної лінії, які дозволяють Росії перекидати військових і техніку з півострова на інші окуповані території на півдні України.

Цікаво, що нещодавно видання The New York Times з посиланням на американських аналітиків писало, що  впродовж останніх кількох місяців українська армія досягла тактично значущого прогресу на основних напрямках.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську