USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

ЗМІ пишуть, що чиновників Харківської ОВА підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги. Там провели обшуки

Розповідаємо все, що відомо. Будемо оновлювати
НАБУ
Джерело: відкриті джерела

У Харківській обласній військовій адміністрації сьогодні, 5 квітня, проходять обшуки. Факт слідчих дій, які проводить НАБУ, підтвердили на сторінці ОВА в Facebook. Їх також підтвердив голова ОВА Олег Синєгубов. 

"Сьогодні Національне антикорупційне бюро України дійсно здійснює слідчі дії в деяких структурних підрозділах Харківської обласної військової адміністрації. Зокрема, у керівництва апарату ХОВА та в Департаменті агропромислового розвитку", - сказано у повідомленні ОВА. 

Які деталі відомі? 

За словами Олега Синєгубова, слідчі дії були в деяких підрозділах ОВА, керівництві апарату та в заступників. Станом на зараз жодних підозр посадовим особам ОВА вручено не було. 

Раніше

Журналіст Юрій Бутусов писав, що обшуки було проведено у голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

"Детективи НАБУ провели масштабні обшуки у Харківській облдержадміністрації, зокрема у кабінетах голови ОДА О. Синєгубова, заступника голови ОДА В. Ковальської, директора департаменту АПК А. Дорожка", – повідомляє журналіст, посилаючись на свої джерела. 

Він додавав, що справа стосується розтрати гуманітарної допомоги, придбаної коштом держави після початку російського вторгнення у Харківську область у 2022 році.

Інформацію про обшуки у зв'язку з можливим розкраданням гуманітарної допомоги підтверджували джерела видання "Слово і діло"

"За словами співрозмовників в органах правопорядку, кримінальне провадження розслідують за фактом імовірного розкрадання гуманітарної допомоги (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Обшуки, зокрема, проводяться в апараті Харківської ОВА, керівництві Департаменту агропромислового розвитку та у відділах", – пише ЗМІ. 

Ще раніше

У Дніпропетровській області Державне бюро розслідувань знайшло підпільний склад з краденими продуктами харчування, що призначалися для військових. 

"Працівники ДБР виявили ще один склад на Дніпропетровщині, в якому зловмисники ховали крадену продукцію: згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти загальною вагою близько трьох тонн", – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення