USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет

Під час обшуків детективи виявили виробничі лінії та понад 1 млн пачок сигарет
Обшуки у виробників сигарет_1
Обшуки у виробників сигарет
Джерело: Бюро економічної безпеки України

На виробництвах та у складських приміщеннях чотирьох виробників сигарет провели 24 обшуки. Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Виробництва підозрюють у незаконному виготовленні тютюнової продукції та її подальшій реалізації в Україні та країнах ЄС.

"Під час обшуків детективи вже виявили виробничі лінії та понад 1 млн пачок сигарет Marshal, URTA, BRUT, BL, Marvel, Compliment тощо без марок акцизного податку. Також виявлено орієнтовно 18 тонн тютюну", – йдеться у дописі.

Крім того, попередньо встановлено, що переважна кількість відправлень незаконно виробленої тютюнової продукції здійснювалась відомою службою доставки. На одному з її відділень було виявлено велику кількість сигарет без марок акцизного податку.

До відповідних перевірок й досліджень залучені криміналісти та Державна податкова служба.

Що з податками на сигарети в Україні?

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби. 

Станом на 01.01.2024 мінімальне податкове зобов’язання на сигарети в Україні становило 2516,54 гривні (приблизно 60 євро) за 1000 штук. Зараз же хочуть запровадити не менше ніж 90 євро за 1000 штук.

Новини за темою: Як працює Бюро економічної безпеки. Розмова з речницею БЕБ Альоною Матвєєвою

Для всіх підакцизних товарів пропонують встановити графік щорічного підвищення ставок до 2028 року. При цьому задля уникнення негативного впливу інфляційних процесів на фіскальні та соціальні цілі акцизного оподаткування грошову одиницю виміру ставки акцизного податку на тютюнові вироби визначено у євро.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Гучне ДТП, лакшері-відпочинок за кордоном та тиск на роботу правоохоронців: Як вже встиг Гучне ДТП, лакшері-відпочинок за кордоном та тиск на роботу правоохоронців: Як вже встиг "відзначитись" керівник детективів БЕБ Ткачук
Трагедія на атракціоні у столиці: У КМДА проводять обшуки Трагедія на атракціоні у столиці: У КМДА проводять обшуки
Подвійна ДТП на Столичному шосе в Києві: За кермом був керівник детективів БЕБ Подвійна ДТП на Столичному шосе в Києві: За кермом був керівник детективів БЕБ