USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

ДБР знайшло ще один підпільний склад з краденими продуктами, призначеними для ЗСУ

У січні правоохоронці викрили злочинну групу, яка привласнювала і перепродавала харчі, призначені для військових
Склад з краденими продуктами на Дніпропетровщині_5

Склад з краденими продуктами для ЗСУ на Дніпропетровщині

Джерело: ДБР

У Дніпропетровській області Державне бюро розслідувань знайшло ще один підпільний склад з краденими продуктами харчування, що призначалися для військових. Про це розповіли у відомстві.

"Працівники ДБР виявили ще один склад на Дніпропетровщині, в якому зловмисники ховали крадену продукцію: згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти загальною вагою близько трьох тонн", – ідеться в повідомленні.

У межах досудового розслідування за статтею привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України) повідомлено про підозру головному бухгалтеру логістичного центру, трьом експедиторам, завідувачу складу та головному менеджеру.

Нині встановлюється повне коло осіб, причетних до схеми.

Частину вилучених продуктів було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин.

З чого все почалося?

На початку січня цього року Державне бюро розслідувань заблокувало схему масштабного розкрадання продуктів харчування для військових. 

В ДБР встановили, що одне із приватних підприємств займалося постачанням продуктів у понад 45 військових частин. Тільки за пів року війни у 2022 році воно отримало військових підрядів на понад 2 млрд гривень. У документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші об’єми. Залишок продукції вони перепродавали через мережу посередників.

Під час масштабної спецоперації ДБР провело майже 70 обшуків. Було вилучено більше ніж 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова для перепродажу, а також майже 4 млн гривень в різній валюті, ймовірно, отриманих злочинним шляхом.

Продукти передали військовим. Вилучені десятки автомобілів на яких перевозили крадені продукти та чорнова документація, яка підтверджує протиправну діяльність. Одному з представників фірми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
 
Читайте також:
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони