USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зеленський провів телефонну розмову з Байденом на тлі ситуації в Росії: Що обговорювали?

Під час розмови лідери торкнулися кількох тем
Зеленський і Байден в Японії_1
Володимир Зеленський і Джозеф Байден в Японії, 21 травня 2023 року
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом на тлі ситуації з військовим заколотом у Росії. Про це повідомив глава української держави в Telegram.

"Обговорили перебіг бойових дій і процеси, які відбуваються в Росії. Світ повинен тиснути на Росію до відновлення міжнародного порядку", – розповів Зеленський.

Також він подякував президенту Сполучених Штатів Америки за неослабну підтримку України, особливо за "Петріоти". 

"Важливо надалі збільшувати спроможності України щодо захисту нашого неба. У цьому контексті подякував і за підтримку коаліції винищувачів", – наголосив глава держави.

Новини за темою: У Білорусі з’явився табір для вагнерівців: Супутникові знімки

Крім того, лідери обговорили подальше розширення оборонної співпраці з акцентом на далекобійних засобах ураження. 

"Вдячний за готовність США й американського народу стояти пліч-о-пліч з Україною до повного звільнення всіх наших території в міжнародно визнаних кордонах. Скоординували наші позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО, обговорили продовження роботи над реалізацією української "формули миру" та підготовку до Глобального саміту миру", – підсумував український президент.

Нагадаємо, як повідомило видання The New York Times, розвідка США знала про плани голови ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина підняти бунт в Росії, однак не хотіла заважати можливому розколу всередині країни.

Також у Сполучених Штатах вважають, що бездіяльність Путіна щодо демаршу Пригожина свідчить про відсутність координації на високому рівні в російському уряді та ймовірне внутрішнє суперництво.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням