USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Загибель біля укриття в Києві: Суд не пом'якшив запобіжний захід посадовцю

Підозрюваний просив суд змінити йому раніше обраний йому цілодобовий домашнього арешту на більш м’який, не пов’язаний з обмеженням у пересуванні
укриття
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Голосіївський районний суд Києва розглянув та відхилив клопотання щодо пом’якшення запобіжного заходу для заступника директора поліклініки Василя Десика. Чоловік є підозрюваним у справі щодо загибелі людей біля укриття, повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Так, підозрюваний просив суд змінити йому раніше обраний йому цілодобовий домашнього арешту на більш м’який, не пов’язаний з обмеженням у пересуванні.

"Прокурор заперечував проти задоволення клопотання. Суд, заслухавши доводи сторін, підтримав позицію сторони обвинувачення та відмовив підозрюваному у задоволенні клопотання", - йдеться у повідомленні.

3 червня суд відправив Десика під цілодобовий домашній арешт на 2 місяці.

Загибель біля укриття

Під час повітряної тривоги вночі 1 червня люди в Деснянському районі Києва пішли до укриття, розташованого в місцевій поліклініці. На відео, яке опублікувало "Суспільне", очевидці кажуть, що укриття виявилося замкненим, люди мусили стояти біля входу.

Унаслідок російського обстрілу загинули троє людей. У поліції підтвердили, що двері до бомбосховища були замкнені.

Новини за темою: У Києві придатними є менше 10% всіх укриттів, а не 60%, як повідомляють офіційно, – депутатка

Згодом правоохоронці оголосили підозри першій заступниці Деснянської районної державної адміністрації, директору лікарні, заступнику директора з технічних питань та охоронцю медзакладу.

Посадовцям інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає ув’язнення від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років зі штрафом або без нього.

Охоронцю оголосили підозру через залишення в небезпеці, яке призвело до смерті. Йому загрожує ув'язнення від 3 до 8 років.

Трьох посадовців та охоронця медзакладу затримали ще 1 червня.

Новини за темою: Справа про трагедію біля укриття: Посадовець КМДА Ткачук отримав ще одну підозру – про розтрату
Читайте також:
Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів