USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Через війну в Україні: Японія хоче відкрити перший в Азії офіс НАТО

Офіси зв'язку НАТО є і в інших країнах, включаючи Україну
Йошімаса Хаяші
Міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші
Джерело: відкриті джерела

Японія веде переговори про відкриття офісу зв'язку НАТО, першого у своєму роді в Азії. Про це заявив міністр закордонних справ Йошімаса Хаясі в інтерв'ю CNN.

"Ми вже ведемо переговори, але жодні деталі ще не узгоджені. Причина, через яку ми обговорюємо це (відкриття офісу НАТО, – ред.), полягає в тому, що після агресії Росії проти України світ став більш нестабільним", – заявив Хаясі.

Міністр закордонних справ додав, що Японія не є членом договору Північноатлантичного альянсу, але цей крок свідчить про те, що партнери блоку в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні "дуже стабільно співпрацюють" із НАТО.

Новини за темою: Франція готова надати гарантії безпеки для України, - МЗС

В CNN вважають, що відкриття офісу з комунікації в Японії стане значною подією для західного альянсу на тлі поглиблення геополітичних розломів і, ймовірно, може викликати критику з боку китайського уряду.

Північноатлантичний блок має подібні офіси зв'язку в інших місцях, в тому числі в Україні та Відні. Офіс зв'язку в Японії дасть змогу обговорювати з партнерами НАТО, такими як Південна Корея, Австралія і Нова Зеландія, геополітичні виклики, нові і проривні технології і кіберзагрози.

Новини за темою: Україна є донором унікального досвіду використання зброї НАТО, українські військові потрібні альянсу, – Магда

Фінляндія вступила в НАТО

Нагадаємо, що нещодавно Фінляндія офіційно стала 31-м членом НАТО. Підписання документів відбулося у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі.

Фінляндія десятиліттями не планувала вступати до блоку, щоб не псувати відносини із СРСР, а потім і з Росією. У Гельсінкі змінили свою позицію після вторгнення російських військ до України.

Протяжність сухопутного кордону Фінляндії з Росією – понад 1270 кілометрів. До вступу цієї країни до НАТО сумарна довжина сухопутних кордонів РФ із країнами альянсу (Естонією, Латвією, Литвою, Польщею та Норвегією) становила близько 1260 кілометрів.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"