USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Україна є донором унікального досвіду використання зброї НАТО, українські військові потрібні альянсу, – Магда

фінляндія в нато

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, 4 квітня 2023 року

Джерело: скріншот

Україна є донором унікального досвіду використання зброї НАТО на полі бою, тому це українські військові потрібні альянсу. Таку думку в ефірі UWN заявив кандидат політичних наук, директор Інституту світової політики Євген Магда.

"У військовому плані Україна вже перевищила низку стандартів НАТО. Україна насправді є не лише реципієнтом військово-технічної допомоги, але і донором унікального досвіду і донором тих результатів використання натівської зброї на полі бою", – зазначив він.

За словами експерта, всі лідери країн Північної Європи підтримують членство України в ЄС та НАТО, бо треба розуміти, яку ціну Україна платить за ці прагнення. 

"Треба розуміти, що це дійсно дорого, але ми маємо бути вдячні нашим союзникам за допомогу, але і розуміти, що дійсно наші захисники платять дуже дорогу ціну. Проте в будь-якому випадку я вважаю, що тут треба говорити не тільки про військовий компонент, ми маємо говорити про прагнення стати членами наймасштабніших і найвпливовіших організацій в усьому світі – НАТО та Європейського Союзу. Треба розуміти, що це не лише військові компоненти, але зміни всередині суспільства, зміни в державі і політиці, які, на мою думку, уникнути неможливо", – підсумував Магда. 

Раніше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Захід готовий надати певні гарантії безпеки для України, однак, за його словами, час для цього ще не настав.

Також до цього прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підтримав ідею вступу України до Північноатлантичного альянсу, але наполягав на тому, що до цього має бути план забезпечення безпеки країни.

Теги: НАТО
Читайте також:
НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО НАТО погоджує збільшити підтримку України засобами ППО
Україна не отримає офіційне запрошення вступити в НАТО на ювілейному саміті у Вашингтоні в липні, – високопосадовці альянсу Україна не отримає офіційне запрошення вступити в НАТО на ювілейному саміті у Вашингтоні в липні, – високопосадовці альянсу
У НАТО погодилися створити місію для допомоги Україні, а також спрогнозували сценарії розвитку війни У НАТО погодилися створити місію для допомоги Україні, а також спрогнозували сценарії розвитку війни
Німеччина почне негайні пошуки систем Patriot для України, – Кулеба Німеччина почне негайні пошуки систем Patriot для України, – Кулеба