USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Висадка ЗСУ на Лівому березі Дніпра: Гуменюк прокоментувала ситуацію

Речниця каже, що зачистка частини лівого берега необхідна,  аби "полегшити життя" правому берегу
Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк

Джерело: відкриті джерела

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) про ймовірну висадку Збройних сил України на лівому березі Херсонської області. Про це речниця сказала в ефірі національного телемарафону.

За її словами, "робота навколо якогось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною". І радить "не поспішати, а довіряти військовим".

"У стверджувальному тоні говорити про це зарано, тому що це висновки аналітиків. Тим паче дуже дивно звучить, що інформація щодо висадки ЗСУ на лівий берег Херсонщини підтверджена військкорами РФ, тож не варто сприймати їхні твердження як докази", – пояснила керівниця пресцентру.

Разом з тим Гуменюк висловила думку, що інтенсифікація обстрілів на півдні пов’язана з "побоюванням загарбників щодо просування Сил оборони України".

"Говоримо про те, що робота наша бойова ведеться на різних напрямках, різними способами, опора здійснюється на контрбатарейну боротьбу, оскільки є задача вичистити частину території лівого берега від ворога", – поінформувала речниця.

Новини за темою: Окупанти здійснили ще один наступ: Яка ситуація в Авдіївці

І додала, що зачистка частини лівого берега необхідна,  аби "полегшити життя правому берегу", адже окупаційні війська продовжують його обстріли, атакують, в тому числі з повітря. Тому наразі першочергова задача Сил оборони – "полегшити життя мирного населення".

"Про просування в таких масштабах не йдеться. Мова – про бойову роботу, результати якої можуть оголосити тільки тоді, коли є закріплений результат", – пояснила Гуменюк.

Водночас акцентувала, що такі "проголошення, які вже лунали й раніше, дуже шкодять бойовій роботі". Речниця вкотре нагадала, що "робота довкола якогось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною".

"Тому не поспішаймо, а довіряймо військовим, які цю роботу роблять", – резюмувала керівниця пресцентру.

Що передувало?

Днями Збройні сили України продовжили більш масштабні ніж зазвичай наземні операції на лівому березі Херсонської області, куди висадилися днями підрозділи двох бригад морської піхоти України та закріпилися у селі Кринки. Про це свідчать дані аналізу Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією ІSW, геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські сили просунулися до північно-східних Кринок (27 км на схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро, – ред.).

"Російські військові блогери стверджували, що українські війська закріплюються біля Кринок і продовжують утримувати свою присутність біля Антонівського шосе та залізничних мостів. Відомий військовий блогер РФ вказував, що українські війська тимчасово просунулися далі в Кринки аж до дороги Козачі Лагері – Кринки – Корсунка, перш ніж ворожі авіаудари відкинули українські війська на північну околицю населеного пункту", – йдеться в аналізі.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція