USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ закріпилися у селі на Лівому березі Херсонщини, – ISW

Натомість ISW не спостерігав жодного іншого візуального підтвердження того, що українські сили утримують якісь інші позиції в населених пунктах на східному березі Херсонщини
ЗСУ
Воїни ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Напередодні Збройні сили України продовжили більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції на Лівому березі Херсонської області, куди висадилися днями підрозділи двох бригад морської піхоти України, та закріпилися у селі Кринки. Про це свідчать дані аналізу Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією Інституту, геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські сили просунулися до північно-східних Кринок (27 км на схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро, - ред.).

"Російські військові блогери стверджували, що українські війська закріплюються біля Кринок і продовжують утримувати свою присутність біля Антонівського шосе та залізничних мостів. Відомий військовий блогер РФ вказував, що українські війська тимчасово просунулися далі в Кринки аж до дороги Козачі Лагері-Кринки-Корсунка, перш ніж ворожі авіаудари відкинули українські війська на північну околицю населеного пункту", - йдеться в аналізі.

Водночас інший російський військовий блогер говорив, що тривають бої біля Піщанівки (14 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра, - ред.), а на південній околиці населеного пункту діє українська диверсійно-розвідувальна група.

А ще один тамтешній медійник припустив, що станом на полудень 18 жовтня російські сили утримували лише позиції на південній околиці Піщанівки.

Натомість ISW не спостерігав жодного іншого візуального підтвердження того, що українські сили утримують якісь інші позиції в населених пунктах на східному березі Херсонщини, окрім Кринок.

Яка ситуація на фронті?

У ранковому зведенні від 21 жовтня в Генеральному штабі ЗСУ також розповіли про ситуацію за напрямками фронту:

  • Волинський та Поліський: оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • Сіверський та Слобожанський: противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.
  • Куп’янський: українські військові відбили понад 20 атак у районах Синьківки та Іванівки Харківської області, а також близько 5 атак біля Надії Луганської області.
  • Лиманський: Сили оборони не допустили втрат позицій у районі Невельського Луганської області.
  • Мар’їнський: росіяни вели безрезультатні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там захисники відбили близько 20 атак окупантів.
  • Шахтарський: українські військові відбили атаки в районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя Донецької області.
  • Запорізький: ворог вів безрезультатні штурмові дії в районі населеного пункту Полтавка Запорізької області. Також безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного.
  • Херсонський: Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Новини за темою: На Бахмутському напрямку ворог втратив найкращі бригади, – Сирський

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров